Sport

Vizes vb: “Ennek így kellett eldőlnie” – így értékelte a világbajnoki győzelemmel végződő nagy csatát Varga Zsolt szövetségi kapitány

“Ennek így kellett eldőlnie” – értékelte a fantasztikus mérkőzést Varga Zsolt szövetségi kapitány, aki szerint a lehető legigazságosabb módon dőlt el a fukuokai világbajnokság döntője, amelyen a magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel, 14–13-ra győzte le a görög csapatot, ezzel világbajnoki címet szerezve.

ÍGY LEHET CSAK NAGY VILÁGVERSENYT NYERNI

“Nagyon kiélezett meccs volt. Jól kezdtünk, határozottan és nagy lendülettel. A görögök azonban nagyon erősek, nem véletlenül játszottak olimpiai döntőt is. Azt gondolom, végül négy negyed után teljesen igazságos volt a döntetlen, ennek így kellett eldőlnie!” – értékelte az ötméteresek után megnyert vb-döntőt Varga Zsolt, majd rátért a teljes tornára: “Messziről indultunk, rengeteget dolgoztunk, nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is. Büszke vagyok a játékosokra, mert hatalmas lelki fejlődésen mentek keresztül, hétről hétre, meccsről meccsre jobban működtek az egymás közötti viszonyok és a játék is” – mondta a szakember, aki szerint a védekezésben még van hova fejlődni. Hozzátette, ahogy a játékosok hozzáálltak ehhez a tornához, úgy lehet csak nagy világversenyt nyerni.

A MAGYAR CSAPAT ZSEBÉBEN MÁR OTT VAN AZ OLIMPIAI KVÓTA

A magyar csapat már a döntőbe jutással megszerezte az olimpiai kvótát, így a januári Európa-bajnokságon és a februári világbajnokságon ezzel már nem kell foglalkoznia. “Szeptembertől megkezdjük majd az edzéseket különböző felállásokban. Azokkal, akik otthon vannak, lesznek majd fiatalok is, akik reggelenként fognak velem készülni a Margitszigeten” – mondta Varga Zsolt, aki utolsó válogatott meccsét éppen Fukuokában játszotta 2001-ben.

“EGY LENYOMAT AZ ÉLETEMBEN”

“Annak a világversenynek szinte minden emléke kitörlődött, csak az uszoda van meg. A mostani viszont egy lenyomat az életemben, az időjárással, a környezettel, a szépségével, sajátos életstílusával és egy nagy világbajnokság megnyerésével” – jegyezte meg a játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt.

SZÖVETSÉGI KAPITÁNYKÉNT MÉLTÓ TÖBB LEGENDÁS ELŐDHÖZ

A kapitány külön kiemelte a Ferencvárost, ahol az edzősködést elkezdte. A zöld-fehérektől a nemrég véget ért klubidény végén tíz év után köszönt el, bajnoki címekkel és Bajnokok Ligája-győzelemmel a háta mögött. Varga Zsolt szövetségi kapitányi “indítása” méltó több legendás elődhöz, az első két évben egyaránt döntőig (1-2. helyig) vitte a csapatot Eb-n, illetve vb-n. A tavalyi kontinensviadalon az ezüst-, most pedig Fukuokában az aranyérmet szerezte meg az általa vezetett alakulat. Korábban ez Gyarmati Dezsőnek (1973: vb-arany, 1974: Eb-arany), Kemény Dénesnek (1997: Eb-arany, 1998: vb-ezüst) és Benedek Tibornak (2013: vb-arany, 2014: Eb-ezüst) sikerült.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb