Sport

Még nincs vége: újabb két szegedi Európa-bajnoki cím született, Balogh Gergely és a Kiss Ágnes-Molnár Csepke kettős is aranyérmes (frissítve)

Lassan a végéhez érkezik a Montemor-o-Velhoban zajló felnőtt parakenu és korosztályos gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokság, a vasárnap délelőtti döntőkben két szegedi érdekeltség is volt, mindkettő aranyéremmel zárult. A délutáni döntőkben is taroltak eddig az MVM Szeged VE versenyzői, a Kiss Ágnes-Molnár Csepke kettős ifjúsági EB-t nyert, Balogh Gergely pedig U23-as Európa-bajnok lett 500 méteren.

Egészen hihetetlen, amit vasárnap művelnek az MVM Szeged VE versenyzői a Montemor-o-Velhoban zajló felnőtt parakenu és korosztályos gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokságon. Délelőtt két aranyérmet is szereztek már, akkor Biben Karina U23-as Európa-bajnok lett a női kajaknégyessel, míg Kiss Ágnes a C1 Női 500 méter döntőjét húzta be és lett ifjúsági Európa-bajnok – közölte a Szegedi Vízisport Egyesület. A délutáni döntőkben is bőven akad még szegedi érdekeltség, sőt, még több Európa-bajnoki cím: a Kiss Ágnes-Molnár Csepke kettős ifjúsági EB-t nyert, Balogh Gergely pedig U23-as Európa-bajnok lett 500 méteren a délutáni döntőkben Portugáliában. Kiss Ágnesnek egyébként ez már a második aranyérme vasárnap. A napnak azonban még egyáltalán nincs vége, hiszen még öt döntőben szerepelnek a Szeged VE versenyzői, így még bőven van esély érmeket gyűjteni, mutatjuk:

  • 15:11 BIBEN KARINA-Szellák Szabina – K2 Női U23 500 méter A Döntő
  • 16:30 SUBA RÓBERT – KL1 Férfi 200 méter A Döntő
  • 16:45 VARGA KATALIN – KL2 Női 200 méter A Döntő
  • 17:15 KISS ÁGNES – C1 Női Ifjúsági 200 méter A Döntő
  • 18:08 SZARKA KRISZTIÁN – C1 Férfi Ifjúsági 200 méter A Döntő

FRISSÍTVE (17:00): ÚJABB SZEGEDI ÉREM, BIBEN KARINA IS MEGSZEREZTE MÁSODIK ARANYÁT VASÁRNAP

Újabb szegedi aranyérem született, Kiss Ágnes után Biben Karina is megszerezte második Európa-bajnoki címét vasárnap: párosban is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Délelőtt egyébként a női kajaknégyes tagjaként is aranyérmet nyert. Gratulálunk!!!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb