Mindenmás

Napi pakk: kánikula nélkül, kellemes, 30 fok körüli időjárással indul az újabb hét Szegeden, mától lezárják a Belvárosi hidat

Indul az újabb hét Szegeden, ezúttal kánikula nélkül: miután tegnap egy kisebb vihar hűtötte le a levegőt Szegeden és környékén, ma kellemes, 30 fok körüli időjárásunk lesz. Az esernyőt azért érdemes magunknál tartani, napközben ugyanis előfordulhat egy-egy zápor. Ma ünnepli 57. születésnapját Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter regények szerzője, ma reggel héttől egészen augusztus 18-ig lezárják a Belvárosi hidat. Jó reggelt, ez itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Oszkár nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 137 éve ezen a napon Bayreuthban a Wagner ünnepi játékok alatt meghalt Liszt Ferenc zeneszerző
  • Ma ünnepli 57. születésnapját Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter regények szerzője
  • 88 éve ezen a napon Hódmezővásárhelyen megszületett Antal Imre, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, újságíró, műsorvezető, riporter
  • 75 éve ezen a napon megnyílt az Úttörővasút, ahol a vasutas szolgálatot gyerekek látták el
  • 59 éve ezen a napon a Ranger-7 amerikai űrszonda leszállt a Holdra, és onnan képeket sugározott
  • 8 éve ezen a napon meghalt Sinkó László, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas színész, rendező

NEM LESZ KÁNIKULA, KELLEMES, 30 FOK KÖRÜLI IDŐJÁRÁST LESZ MA SZEGEDEN

Miután vasárnap egy kisebb vihar hűtötte le a levegőt Szegeden, hétfőn 30 fok körüli időjárásunk lesz a Napfény városában. Nem lesz kánikula, a napot néhol felhők is eltakarhatják és zápor is előfordulhat a hét első napján. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Hajnalra északon, északkeleten párássá válhat a levegő. Délután 25-31 fokra van kilátás.

A MAI NAPPAL LEZÁRJÁK A BELVÁROSI HIDAT

Ma reggel héttől, augusztus 18-án este 20 óráig hídfenntartási munkálatokat végez a Belvárosi hídon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., ezért a gépjárművek elől lezárják azt. A közösségi oldalukon azt írták, hogy beavatkozás során az újszegedi oldali dilatáció és környezeténél szükséges a vízelvezetés javítása, valamint a kerékpárúton lévő megrongálódott 2 aknafedlap és a kapcsolódó kiemelt szegély helyreállítása fog megvalósulni. A kivitelezés időtartama alatt korlátozásra kerül a közúti gépjárműforgalom – emelték ki, majd hozzátették, hogy a gyalogos, kerékpáros valamint a tömegközlekedés, mentő, rendőrség, tűzoltó járműforgalom folyamatosan biztosított lesz. A fel nem sorolt gépjárművek áthaladása ezen időszak alatt tiltásra kerül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb