Sport

Nincs lehetetlen a szegedi gyerekek előtt: 11 tehetséges kenus van a Dózsa György Általános Iskola egyik osztályában, ebből többen már magyar bajnokok

Nem csak a felnőtt szegedi kajak-kenusaink értek el lenyűgöző eredményt a hétvégén Szegeden, a Maty-éren rendezett bajnokságon, hanem bizony a fiatalabb gyerekek is. A Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokság és Kolonics György emlékversenyen a fiatalok csak vasárnap 10 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek.

Ami még izgalmasabbá és egyedivé teszi a hétvégi versenyt az az, hogy a nyertesek között vannak olyan gyerkőcök, akik a szegedi Dózsa György Általános Iskola volt ötödikes, szeptembertől már hatodik osztályos tanulói. A 6.b osztály különlegessége, hogy jelenleg 11 kisdiák versenyez közülük – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a nem minden napi gyerekekre és eredményekre az egyik szülő, Bea.

MAGYAR BAJNOK GYEREKEK IS JÁRNAK AZ OSZTÁLYBA

Mint szerkesztőségünknek írta, az osztályból 4 gyerek már magyar bajnok, és ebből hárman kétszeres magyar bajnokok a korosztályukban. Az osztályban van olyan sportoló is, aki az eredményei alapján elnyerte “Az év legsikeresebb sportolója” díjat is. “Az iskola fennállása óta ilyen osztály még soha nem volt, de szerintem az országban nincs még egy ilyen különleges közösség” – írta Bea, aki azt is hozzátette, hogy az osztályban a gyerkőcök elsős koruk óta kenuznak.

“Van aki itt tanult meg úszni van aki már tudott. A tavalyi évig Kása Ferenc mesteredző oktatta őket, és az idei évtől Posztós Patrik és Szabó Krisztián csiszolgatja a csapatot. Akkora szerencséjük van, hogy felsőben osztályfőnöknek kapták meg Kása Péter szintén kenuedzőt. Csuda csapat a miénk. A pályán van, hogy ellenfelek de a parton barátok a gyerekek. Ha valamelyikük bajba kerül azonnal összefognak és egy csapatként állnak ki érte. Aki éppen nem versenyez az szurkol annak, aki a pályán van. Persze nem csak kenuznak, fociban is kiállnak bárkivel, ha kell. A tanulást sem hanyagolják el. Van közöttük kitűnő tanuló, több olyan, aki dicsérettel zárta az évet egy egy tantárgyból. Persze, kell hozzájuk türelem, hisz óriási belső tűzzel kell rendelkezni, hogy ilyen eredményeket elérjenek” – hangsúlyozta Bea.

A 2022. Évben az év sportolója volt Juhász Csordás Krisztián és Laczi Máté, aki a hétvégi Magyar Bajnokságon két aranyérmet is szerzett. Magyar bajnok tehát Laczi Máté, valamint Mágori Hunor és Bereznai Ákos, de aranyérmes még Juhász Csordás Krisztián is – aki már tavaly is első lett-, valamint Magony Ádám. Mindezek mellett:

  • az ezüstérmesek között van Horváth Zalán,
  • bronzérmes Czinege Boglárka, Battancs Nagy Bence és Momedov Bence,
  • Kovács Zsombor negyedik helyet szerzett,
  • Virág Laura a hatodik helyen végzett
  • és Kása Alíz a tizediken.

Elmondhatjuk tehát, hogy az ország kenus elitje az 5.b-be jár Szegeden.

Csak így tovább srácok, Beának pedig köszönjük a beszámolót!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb