Mindenmás

Letartóztatják azt a moldovai férfit, aki kedden az árokba csapódott a migránsokkal teli autóval az M5-ösön, egy gyerek halt meg a balesetben

A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte annak a moldovai embercsempésznek a letartóztatását, aki kedden árokba csapódott az általa vezetett, migránsokat szállító autóval. A balesetben egy török gyermek életét vesztette – szúrta ki a Kecskemét365.

Kövecs Máté helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a férfi augusztus 1-jén a kora reggeli órákban a szerb-magyar határ közelében vett fel hét, Magyarországra illegálisan érkezett török állampolgárt – köztük két gyermeket -, majd elindult velük az M5-ös autópályán Budapest irányába.

EMBERCSEMPÉSZÉS ÉS HALÁLOS KÖZÚTI BALESET GONDATLAN OKOZÁSA MIATT IS ELJÁRÁS INDULT

A moldovai sofőr Lajosmizse közelében járművével lesodródott az útról és előbb szalagkorlátnak ütközött, majd az út menti árokba csapódott. A baleset következtében az egyik gyermek a helyszínen meghalt, a többi utas könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés és halálos közúti baleset gondatlan okozása megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb