Szegedi ArcokVideo365

Odatette magát a CE Glass, csarnokot így még nem avattak: Besenyei Péter legendás műrepülő világbajnok repült keresztül a cég új üzemrészén

Szinte lélegzetvisszafojtva szegezte mindenki a tekintetét szerda délután a CE Glass Industries szatymazi telephelyén az égre. Nem véletlenül, ugyanis a Szeged melletti üvegfeldolgozó vállalat új csarnokának avatójára egy hihetetlenül látványos exkluzív show-val készültek. A cég új, 8.400 négyzetméteres üzemrészéhez kapcsolódó féltetős csarnokán maga Besenyei Péter legendás magyar műrepülő világbajnok pilóta repült keresztül.

ILYEN REPÜLÉST MÉG A MŰREPÜLŐ LEGENDA SEM CSINÁLT KORÁBBAN

Az eseményen mi is részt vettünk, s csak ámultunk a legenda egyedülálló repülős produkcióját látva. Mint Varga Gusztávtól, a CE Glass alapító-tulajdonosától megtudtuk, a látványos attrakció még maga Besenyei Péternek is újdonság volt, ugyanis a világbajnok pilóta repült már át híd alatt, vagy éppen alagútban is, de csarnokban még sosem. Így örömmel vállalta a kihívást.

A LEGJOBBAT KÉRTÉK FEL A BEMUTATÓRA

„Minden úgy kezdődött, hogy lebetonozták a csarnok alapterületét. S, amikor végignéztünk rajta, többen megjegyezték, hogy pontosan úgy néz ki, mint egy repülőgép felszállópálya. Innen jött az ötlet, hogy miért ne lehetne a csarnok elkészültét úgy ünnepelni, hogy repüljön át a létesítményen egy szakember” – mesélt a kezdetekről Varga Gusztáv. Hozzátette, nem szerette volna, ha a bemutató során a csarnok netalán sérülne, ezért a legjobbat kérték fel a nem mindennapi feladatra, aki nem lehetett más, mint a legendás magyar műrepülő világbajnok pilóta, Besenyei Péter.

250 MÉTER HOSSZAN REPÜLT ÁT A VILÁGBAJNOK A CSARNOK OSZLOPAI KÖZÖTT

Az üvegipari óriás a szatymazi repülőtér közvetlen szomszédságában helyezkedik el, így az ott dolgozók már hozzászoktak, hogy időnként repülők húznak el a fejük fölött. Arra azonban álmukban sem gondoltak, hogy egyszer az egyik repülő tőlük alig pár tíz méterre húz át azon az épületen keresztül, ahol nap, mint nap dolgoznak. Egészen pontosan ott, ahol hamarosan dolgozni fognak: Besenyei Péter műrepülő világbajnok a CE Glass Industries frissen átadott vadiúj féltetős üzemrészének oszlopai között repült át több mint 250 méter hosszan, így ünnepelve az új csarnok elkészültét.

ELJÖTT AZ IDŐ A BŐVÍTÉSRE

Varga Gusztáv, a CE Glass alapító-tulajdonosa az átadó ünnepséghez kapcsolódóan elismerését fejezte ki munkatársai iránt, illetve elmondta, hogy a most átadott jelentős mértékű beruházás és az azt felavató bámulatos légi mutatvány minden kolléga közös sikere. „Mindig fejlődünk. Évente veszünk néhány korszerű technológiai berendezést, melyeket elhelyezünk az üzemben, ami így idővel egyre zsúfoltabbá vált. A logisztikai rendszerünk döntő része, melynek fedett, zárt helyen kellett volna működnie, az utóbbi időben már a szabad ég alá szorult. Ez nemcsak az embereknek volt kellemetlen, hanem a technológiának sem volt egészséges” – tudtuk meg Varga Gusztávtól. Így arra a döntésre jutottak, eljött az idő, hogy bővítsék üzemcsarnokukat.

AZ ÚJ CSARNOK A VÁLLALAT LOGISZTIKAI KÖZPONTJÁNAK AD OTTHONT

A beruházás során az üvegipari vállalatnak otthont adó 35.000 négyzetméteres ipari park egy új, 8.400 m2-es csarnokrésszel és egy hozzá kapcsolódó 7.400 négyzetméteres féltetővel bővült, amely a CE Glass logisztikai központjának otthonául fog szolgálni. Ehhez kapcsolódóan több mint 30.000 négyzetméternyi új betonozott út is épült a gyártókomplexum köré.

Videónkban megörökítettük a csarnokavató legemlékezetesebb pillanatait, természetesen Besenyei Péter látványos attrakciójával a főszerepben, nézd meg, milyen volt a mutatvány!

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb