Sport

Minden elismerésünk: a szegedi Piarista Gimnázium 15 éves tanulója, Varga Mira dobogós lett a CrossFit világbajnokságon

Nagy sikert ért el Varga Mira, aki első magyar tinédzserként kivívta a jogot, hogy ott legyen nyáron a CrossFit Gamesen, a sportág nem hivatalos világbajnokságán. A 15 éves szegedi születésű sportoló a 14-15 éves korosztályban a harmadik helyen végzett.

A 15 éves szegedi születésű sportoló áprilisban, a nemzetközi selejtezőben 1325 induló közül harcolta ki a részvételt, így az első magyar tinédzserként vehetett részt a sportág csúcseseményén, ami az egyesült államokbeli Madisonban zajlik.

A VILÁG TÍZ LEGJOBBJA MÉRTE ÖSSZE EREJÉT

Ebben a korcsoportban a világ tíz legjobbja mérte már csak össze erejét, a résztvevőknek három nap alatt nyolc feladatsort kellett teljesíteniük, a magyar sportoló az 5 kilométeres terepfutásban diadalmaskodott is. A CrossFit Games-en még egy magyar jelenleg is versenyez, a felnőtt női mezőnyben Horváth Laura, aki 2018-ban és 2021-ben a második, tavaly pedig a harmadik lett, három feladatsort követően a hetedik helyen áll. A CrossFit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatok keverékéből áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

MIRA ÖTÉVES KORA ÓTA SPORTOL

“Még 2019-ben ismerkedtem meg a sportággal, édesapámmal éppen a Gamest néztük, amikor Horváth Laura a második helyen végzett. Nagyon megtetszettek a feladatok és az egész hangulat, lementem egy edzésre, és végül ottragadtam” – nyilatkozott korábban a Tiszaszigeten élő Varga Mira, aki ötéves kora óta sportol, kipróbálta többek között az úszást és a cselgáncsot. Mutatjuk, mit mesélt még a fiatal lány:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb