Mindenmás

Rákkeltő lehet egy gyerekeknek szánt édesség, visszahívja őket egy Szegeden több helyen is működő lánc

Visszahívja a DmBio málnás puffasztott rizskorongot a polcokról a DM, mert megnövekedett aflatoxinszintet tartalmazhatnak – írta a vállalat közleményében.

“Egy fontos hírt szeretnénk közölni veletek: elővigyázatosságból visszahívjuk a dmBio málnás puffasztott rizskorongok, 8 hónapos kortól, 35 g termékét. A visszahívásban kizárólag az alábbi lejárati dátum és gyártási szám érintett: 04.06.2024 (NL 157). A termékvisszahívás oka: nem zárható ki, hogy a fenti lejárati dátummal és gyártási számmal rendelkező csomagok megnövekedett aflatoxinszintet tartalmaznak, ezért elővigyázatosságból levesszük a fenti lejáratú termékeket a polcokról.

Arra kérjük vásárlóinkat, hogy a már meglévő terméket ne fogyasszák el, a dm üzletekben természetesen visszavesszük a terméket. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért és köszönjük megértéseteket!”

– írta közösségi média oldalán a Kárász utcán, az ÁRKÁD Szegedben és a Napfény Parkban is működő DM.

Bár a közleményben ezt nem fejtették ki, de az Index hozzátette, hogy az említett szennyeződés a természetben előforduló, rágcsálókra és emberekre egyaránt veszélyes, rákkeltő mikotoxin.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb