Smart Szeged

Vasárnaptól vágányzár lesz a tram-train és a 2-es vonalán – villamospótló autóbuszok járnak, és ideiglenes megállók is lesznek

Vágányzár miatt 2023. augusztus 06-tól augusztus 27-ig az 1-es vasútvillamos, illetve a 2-es villamosvonal Anna-kút és Szeged vasútállomás végállomás közötti szakaszán „1-2” jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek majd – tudtuk meg pénteken a Szegedi Közlekedési Társaságtól.

Mint kiemelték, az 1-es vasútvillamosok Hódmezővásárhely és Anna-kút, a 2-es villamosok Európa liget és Anna-kút ideiglenes végállomás között közlekednek.

ÖSSZEVONT PÓTLÓBUSZOK JÁRNAK MAJD AZ ANNA KÚTTÓL A VASÚTÁLLOMÁSIG

A közlemény szerint az „1-2” jelzésű összevont villamos- és vasútvillamospótló autóbuszok Szeged vasútállomás irányába

  • a Széchenyi téren a trolibusz megállóhelyen,
  • a Bécsi krt-on az Oldal utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyen állnak meg,
  • míg a „Bem utca” megállóhely ideiglenesen szünetel.

Anna-kút irányába a pótlójáratok

  • Szeged vasútállomáson a Galamb utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyről indulnak,
  • és a Széchenyi téren az autóbusz megállóhelyen állnak meg,
  • itt a „Galamb utca” villamos megállóhely ideiglenesen szünetel.

Kiemelték, hogy az Anna-kúti ideiglenes végállomáson a Szeged vasútállomás irányába közlekedő „1-2” pótlójáratra a Tisza Lajos krt-on lévő – Dugonics tér irányú – „Anna-kút (Tisza L. krt.)” villamos megállóhelyen lehet felszállni. Az Európa liget végállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás irányába közlekedő villamos ill. vasútvillamosokra azonban a Kossuth L. sgt-on lévő eredeti megállóhelyükön lehet felszállni.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a megváltott menetjegyek a vonal teljes hosszában történő utazásra érvényesek. Átszállás esetén a menetjegyet a másik felén is érvényesíteni kell.

A vasútvillamost érintő további változások itt:

CSERÉLIK A SÍNEKET, EZÉRT LESZ VÁGÁNYZÁR

Ideiglenes forgalomszabályozás lesz a Széchenyi téren és a Galamb utcai ívekben augusztus 06. és 27. között, ugyanis a Szegedi Közlekedési Kft. ezekben az ívekben a villamos vonalon síncserét végez. Ugyancsak cserélik az íveket a Galamb utcában az Indóház téri, és a Boldogasszony sgt-i csomópontban. Emiatt kell majd pótlóbuszoznunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb