Sport

Az első hazai meccsén rögtön rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra: este 20 órától a Vasast fogadják a Szent Gellért Fórumban

Győzelemmel kezdte az ide szezont az NBII-ben a Szeged-Csanád GA, miután múlt hét vasárnap Kazincbarcikán 1-0-ra legyőzték a Kazincbarcika csapatát. A második fordulóban azonban jóval nehezebb feladat vár a kék-feketékre, ugyanis szombat este 20 órától az élvonalból kiesős Vasast fogadják a Szent Gellért Fórum gyepén.

Győzelemmel indította az NBII-es szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az első fordulóban Kazincbarcikán vendégeskedtek, ahonnan mindhárom pontot elhozták Borvető Áron góljának köszönhetően. A második fordulóban jóval nehezebb feladat vár a szegediekre, ugyanis az NBI-ből frissen kieső Vasast fogadják este 20 órától hazai környezetben. A mérkőzés összefoglalója alább megtekinthető:

AZ ELSŐ FORDULÓBAN VERESÉGET SZENVEDETT A VASAS

A Vasas története során hat alkalommal nyert magyar bajnoki címet, négy alkalommal pedig kupagyőztes volt, a magyar labdarúgó csapatok élvonalbeli mérkőzései alapján számított eredményességi listán az 5. helyet tudhatja magáénak. Az angyalföldi csapat az előző szezonban 26 pontot gyűjtve az OTP Bank Liga NB I. 12., azaz utolsó helyén végzett. A piros-kékek a nyitófordulóban 1-0-ás vereséget szenvedtek hazai pályán a Budafoktól – áll a mérkőzés beharangozójában.

A VEZETŐEDZŐ SZERINT A BAJNOKSÁG EGYIK LEGERŐSEBB CSAPATA ÉRKEZIK SZEGEDRE

A mérkőzést megelőzően Alekszandar Sztevanovics vezetőedző is megosztotta gondolatait: ,,Egyértelműen a bajnokság egyik legerősebb csapata érkezik hozzánk. A legutóbbi mérkőzés megmutatta a gyengeségeinket: javulnunk kell a középpályán tanúsított agresszivitásban, valamint a támadó és a védekező reakcióban egyaránt. Nem szabad hagynunk, hogy a Vasas ránk erőltesse az akaratát, a saját játékunkat kell játszanunk. Fontos, hogy minél többet birtokoljuk a labdát és megpróbáljunk lehetőleg minden akciót lövéssel befejezni. Óvatosnak kell lennünk a rögzített helyzeteknél, nagyon képzett és eszes játékosok alkotják az angyalföldieket, különösen a középpályán. Hinnünk kell a sikerben, én bízom a játékosaimban. Nagy kihívás lesz számunkra ez a meccs, azonban megígérem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb