Mindenmás

Kezdődik: dél felől közelítenek a viharok, kiadták a másodfokú riasztást Csongrád-Csanád vármegyére felhőszakadások miatt (frissítve)

Komoly vihar vonult át az ország felett pénteken, majd szombaton is, a fővárosba hajnalban érkezett meg, több helyen is megállt a víz, autókra dőltek a fák, Debrecenben például a Déri Múzeum pincéjét is elárasztotta a víz. Szeged felett egy kisebb vihar vonult át hajnalban, szombaton délután viszont dél felől közelít a felhőszakadás, ezért másodfokú, narancssárga riasztás adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vármegyénkre.

A pénteki viharokat egy még erősebb követte szombaton, hajnal óta több, mint 2000 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez a viharkárok miatt, ezek legnagyobb része a fővárosból – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Szombaton, a délutáni órákban viszont Szegedre is komolyabb vihar érkezhet, ezért másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Csongrád-Csanád vármegyére, legfőképpen zivatarok és felhőszakadást miatt. Mint írják, a környéken hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelenthet a zivatarokat kísérő szél, de akár a jégeső is. Szombat reggel azért még látszódtak az eső nyomai Szegeden, erről egy fotót is kaptunk egyik olvasónktól. Reggel 6 óra körüli állapot:

Olvasói fotó, hatalmas köszönet érte!

A FŐVÁROST HAJNALBAN ÉRTE EL A VIHAR, SZEGEDEN MEGÚSZTUK A NAGYOBB FELHŐSZAKADÁST

Szombat hajnalban Budapestet és Pest vármegyét érte el a vihar, folyamatosan érkeztek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. Budapestről 1700, Pest vármegyéből csaknem 400 bejelentés érkezett. A legtöbb esetben víz alá került pincékhez, alagsorokhoz, mélygarázsokhoz hívják a tűzoltókat. Az erős szél faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, házakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre dőltek. A vízszivattyúzás mellett a veszélyesen megdőlt, forgalmat akadályozó fák eltávolításán dolgoznak a tűzoltók. A III. kerületben a Határ és a Vihar utcában is autókra dőltek fák. A IX. kerületben az Ecseri úton több fa úttestre, járdára dőlt, amelyek akadályozták a gyalogos és autóforgalmat. A IX. kerületi Vaskapu utcában egy vízben elakadt autót mentettek ki a tűzoltók. A XIV. kerületben az Uzsoki Utcai Kórház alagsorából kellett kiszivattyúzni a felgyülemlett vizet a tűzoltóknak – közölte a Katasztrófavédelem.

FRISSÍTVE (16:00): KIADTÁK A LEGMAGASABB, PIROS RIASZTÁST IS A VÁRMEGYÉRE

15:30-kor kiadta a harmadfokú, azaz piros riasztást is Csongrád-Csanád vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadások miatt. Vármegyénken kívül még Békésben is piros riasztás van érvényben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb