Mindenmás

Napi pakk: záporok, 31 fok, Havas Boldogasszony-nagybúcsú Alsóvároson és Majka születésnap

Végre befutott a hétvége, ami záporokat és zivatarokat is hozhat a nyakunkba. Ami jó hír, hogy ennek köszönhetően jócskán csökken a hőmérséklet, ma már nem lesz pusztító 37 fok Szegeden. Ma tartják a Havas Boldogasszony-nagybúcsút a szeged-alsóvárosi ferences templomban, és folytatódik a XIV. Dél-alföldi Veteránjármű Találkozó is városunkban. Kávét a kézbe, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS MAJKA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot nektek: Krisztina, Ábel, Afrodité, Emőd, Hargita, Kriszta és Mária! Hoztunk pár érdekességet is:

  • 93 éve született Neil Armstrong amerikai űrhajós, az első ember, aki a Holdra lépett,
  • 44 éve Majka műsorvezető, dalszövegíró, rapper,
  • szintén 44 éve pedig Nacsa Olivér előadóművész, humorista, producer.

ZÁPOROK JÖHETNEK SZEGEDRE

Szombatra virradóan, majd napközben is sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként erős viharokra, de azért hosszabb időszakokra kisüthet a nap is Szegeden. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. Hajnalban 22, napközben 31 fok körül alakulhat a hőmérséklet városunkban.

HAVAS BOLDOGASSZONY-NAGYBÚCSÚ SZEGEDEN

A hétvégén tartják a Havas Boldogasszony nagybúcsút – a dél-alföldi katolikus közösség egyik legjelentősebb ünnepét – a szeged-alsóvárosi ferences templomban, az eseményhez kapcsolódva Bálint Sándor néprajztudósra is emlékeznek.

FOLYTATÓDIK A VETERÁNJÁRMŰ TALÁLKOZÓ

A pénteki felvonulást követően szombaton megtartják a honismereti túraversenyt a XIV. Dél-alföldi Veteránjármű Találkozó keretein belül, ami a Széchenyi térről rajtol reggel 8 órakor. Szeged és Szatymaz mellett Röszkét, Mórahalmot és Ruzsát is érintik majd.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb