Mindenmás

A vásárhelyi Liszt Ferenc iskola ikonikus, közel 130 éves tölgyfáját is kidöntötte a tegnapi vihar

Mint ahogyan arról tegnap mi is beszámoltunk, brutális pusztítást végzett a tegnapi vihar Hódmezővásárhelyen. Most kiderült, hogy a viharban kidőlt a város egyik ikonikus fája, egy közel 130 éves tölgyfa, amely a vásárhelyi Liszt Ferenc Általános Iskola udvarán állt – közölte a Promenád24. Vasárnap délelőtt pedig Szegeden, a Cserzy Mihály utcában is kidőlt egy fa.

Letarolta a vihar Hódmezővásárhelyet, fák és oszlopok dőltek ki – írtuk meg tegnap délután, amikor 17 óra körül megérkezett a vihar a városba. Rövid idő alatt letarolta a várost, most pedig az is kiderült, hogy a város egyik ikonikus fáját, a Liszt Ferenc Általános Iskola udvarán álló, közel 130 éves tölgyfát is kidöntötte a tegnapi vihar. A szomorú hírről a Promenád24 egyik olvasója számolt be, aki azt írta:  „Készítettünk néhány fotót a frissen kidőlt közel 130 éves tölgyfáról, ami az iskola ikonja volt. Kidőlése sokáig trauma lesz az aktuális és volt diákoknak egyaránt.” A fa egyébként rádőlt az iskola tetőszerkezetére, így valószínűleg a kár is jelentős lehet.

SZEGEDEN IS TÖBB FA DŐLT KI A HÉTVÉGI VIHAROK MIATT

Fakidőlés jutott vasárnap délelőtt Szegedre is, mint megtudtuk, a Cserzy Mihály utcában dőlt ki egy, amelynek dolgoznak az eltakarításán. Az egy nappal korábbi, szombat hajnali vihar pedig az egyik Fő fasoron lévő játszótér fáját törte ketté, íme:

Fotó: Újszeged az én otthonom FB.

Cikkünk és galériánk a tegnapi viharról itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb