Mindenmás

Már lehet a szabadban sütögetni: feloldották a tűzgyújtási tilalmat Szegeden és a vármegyénkben

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) augusztus 7-től visszavonta a tűzgyújtási tilalmat az Alföldön, így Szegeden is, mivel megszűnt a fokozott tűzveszély a csapadékos időjárásnak köszönhetően.

Az alföldi vármegyékben is visszavonták a tűzgyújtási tilalmat hétfőtől. A Nébih közleménye szerint ugyanis az elmúlt 24 óra csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély. Az alábbi vármegyékben vonták vissza a tilalmat:

  • Bács-Kiskun,
  • Csongrád-Csanád,
  • Jász-Nagykun-Szolnok,
  • Hajdú-Bihar,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg.

„A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) erdészeti hatóságának és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szakmai állásfoglalása szerint az erdő avarszintjét is átnedvesítő mennyiségű csapadék elérte az alföldi vármegyéket is. Az elmúlt 24 órában lehullott csapadék következtében csökkent a tűzkockázat, valamint átnedvesedett az 1 és 10 órás holt biomassza” – írták a közleményben.

ERDŐTERÜLETEKEN TOVÁBBRA IS KIZÁRÓLAG A KIJELÖLT ÉS KIÉPÍTETT TŰZRAKÓHELYEN SZABAD TÜZET RAKNI

A hatóság azt is hozzátette, hogy az érintett vármegyékben jelenleg is csapadékos az időjárás, és a hidegfront miatt további csapadék, valamint csökkenő hőmérséklet is várható, ami a levegő nedvességét, és így a holt biomassza nedvességét is növeli. Ugyanakkor megjegyezték, hogy erdőterületeken továbbra is kizárólag a kijelölt és kiépített tűrakóhelyen szabad tüzet rakni, de erdőn kívül is fokozott figyelemmel kell eljárni. Felhívták a figyelmet, hogy a tüzet sosem szabad felügyelet nélkül hagyni, valamint távozáskor gondoskodni kell a biztonságos eloltásáról is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb