Közélet

Szirénázással indítja a hetet Szeged mellett a katasztrófavédelem

Hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor. Ebben az időpontban az ország több száz pontján megszólalnak majd a szirénák, többek között Szeged mellett Algyőn is – tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.

Hétfő délelőtt 11 órától a lakossági riasztórendszer csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbáját tartják az “Alföldi Texasban”, az algyői kőolajmezőn. Ennek során a következő üzenetet harsogja majd az ország több mint félezer szirénája:

Figyelem ez próba, Figyelem ez próba

Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!

Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!”

A katasztrófavédelem azt is kiemelte, hogy a MoLaRi-rendszert Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében és Budapesten építették ki, ennek során 768 lakossági riasztó-tájékoztató, illetve 419 monitoring végpontot telepítettek.

Legközelebb szeptember 4-én tartanak majd próbát, ekkor viszont hangos üzemű (teljes körű) próba lesz!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb