Mindenmás

Napi pakk: továbbra is borús lesz az égbolt Szeged felett, mától több utcában is forgalomkorlátozás lesz, de a héten a rendőrség is razziázik

Inkább az őszre hasonlító időjárással indul az újabb hét Szegeden, nem nagyon lesz ma melegebb 24 foknál a Napfény városában. Mai kezdettel közúti razziát tart a rendőrség, a Szeged környéki utakon is vadásznak majd a gyorshajtókra. A 2-es villamos és a tram-train vonalán munkálatokat végeznek, ezért mától több szegedi utcában is forgalomkorlátozás lesz. Jó reggelt, ez itt a hét első Szeged365 Napi pakkja, tarts ma is velünk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ibolya nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 111 éve ezen a napon született Csenki Imre, Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy, zenepedagógus, akinek elsősorban népdalfeldolgozásai, nótái ismertek
  • 86 éve ezen a napon született Berczik Zoltán hatszoros Európa-bajnok asztaliteniszező, edző, sportvezető
  • ma ünnepli 65. születésnapját Bruce Dickinson angol énekes, dalszerző, az Iron Maiden frontembere
  • ma ünnepli 57. születésnapját Jimmy “Jimbo” Wales amerikai internetes vállalkozó, a Wikipédia alapítója
  • 14 éve ezen a napon meghalt Cseh Tamás énekes, színész, zeneszerző és előadóművész

MARAD AZ ŐSZIES IDŐJÁRÁS A HÉT ELEJÉN IS SZEGEDEN

Hiába a hétvégi viharos időjárás, a hét kezdete is inkább az őszre fog hasonlítani Szegeden: nem nagyon lesz melegebb 24 foknál, sőt, további futó záporok haladhatnak át a városon. Hétfőn nyugaton, északnyugaton sok lesz a felhő, itt tartósabb eső is kialakulhat, máshol változóan felhős-napos időre van kilátás, elszórtan, főleg délen, délnyugaton és északon, északkeleten futó záporokkal, néhol zivatarokkal. Élénk, erős, a Dunántúl északi felén viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9-15, napközben 17-24 fokra számíthatunk.

MÁTÓL ÉRDEMES FIGYELNI, A SZEGEDI UTAKON IS RAZZIÁT TART A RENDŐRSÉG

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót augusztus 7. és 13. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrik ki. 

TÖBB SZEGEDI UTCÁBAN IS FORGALOMKORLÁTOZÁS LESZ MÁTÓL

Ideiglenes forgalomszabályozás lesz a Széchenyi téren és a Galamb utcai ívekben, ugyanis a Szegedi Közlekedési Kft. ezekben az ívekben a villamos vonalon síncserét végez. A Széchenyi téren a munkálatok miatt a tér északi oldalán az autóforgalom az Anna-kút felől a Stefánia felé terelőútvonalon, a Horváth Mihály utcán keresztül lesz lehetséges. Emellett a tér nyugati oldalán a parkolási lehetőség átmenetileg megszűnik a Nagy Jenő utca és a Károlyi utca között. A Galamb utcában mind az Indóház téri, mind a Boldogasszony sgt-i csomópontban munkavégzés lesz. Emiatt a Bánomkert sor és a Galamb utca átmenetileg egyirányú forgalmú lesz. Felhívják a figyelmet, hogy ez idő alatt a „Kőlyuk” is le lesz zárva MÁV-munkavégzés miatt a gépjárműforgalom elől. A Szent Ferenc utcai parkolót a Galamb utca felé nem lehet elhagyni, zsákutcává válik. Bővebb infó az alábbi cikkben érhető el:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb