Közélet

No milk today: megszólalt az Aldi a csípős, marós, gyanús ízű tej kapcsán, amelyből 12 ezer dobozzal adtak el

12 ezer liter tejet vont vissza az egyik Szegeden is működő üzletlánc, miután rosszul lettek tőle a vásárlók – írtuk meg elsőként ma reggel, a cikket követően az érintett lánc, az ALDI is megszólalt. Mint a cég közleményében írta, a panasz kivizsgálását haladéktalanul megkezdték és elővigyázatosságból valamennyi magyarországi üzletéből kivonta az értékesítésből az érintett 1,5 százalékos ESL tejet.

Több vásárló is rosszul érezte magát attól a saját márkás tejtől, amelyet az egyik piliscsabai diszkontban vásároltak. A beszámolók szerint a legtöbben csípős, maró ízre panaszkodtak.

MEGLEPETÉS, A REGGELI KÁVÉ MELLÉ: MARÓ ÍZE VOLT A TEJNEK

A helyi Aldi egyik rendszeres vásárlója a reggeli kávézáskor szembesült az üzletben vásárolt tej maró ízével – idézte az Index. Az illető elmondása szerint ezután egy másik doboz tejet is felbontott, amelyen ugyanezt tapasztalta. Végül felhívta az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, vizsgálatot indítanak az ügyben.

A hozzászólók között volt olyan, aki arról számolt be, hogy két teljes dobozt dobott ki, mert a tejnek csípős utóíze volt, ami marta a nyelvét. Másnak a gyermeke ivott egy kortyot a tejből, aki egy napig rosszul volt utána. A maró tejet visszavitte az üzletbe, ahol szó nélkül visszavették.

Vasárnap délelőtt a piliscsabai üzlet polcain már nem lehetett látni a problémás tejet, a raklapokon más gyártási számú és lejáratú dobozok voltak.

MEGSZÓLALT AZ ALDI: KIVONTÁK A FORGALOMBÓL A FURA TEJET

A laphoz megküldött közlemény szerint a vállalat a panasz kivizsgálását haladéktalanul megkezdte, és elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartási irányelveinek betartása mellett valamennyi magyarországi üzletében kivonta az értékesítésből a 33631-es cikkszámon forgalmazott, L239536 tételazonosítójú, szeptember 1-jei lejáratú 1,5 százalékos ESL tejet.

Az áruházlánc és a gyártó, a TOLNATEJ Zrt. külön-külön is vizsgálatot kezdeményeztek, illetve szorosan együttműködnek a kivizsgálásban, és tájékoztatják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt a vizsgálatok eredményéről.

AZ ALDI A TERMÉKEKET MEGFELELŐNEK TALÁLTA

Mint írták, az előzetes vizsgálat szerint a termékek sem tisztítószerrel, sem vegyszerrel nem szennyeződhettek. A gyártó az Aldi-üzletekbe visszavitt, problémásnak jelzett, bontatlan csomagolású termékeket haladéktalanul laborvizsgálatnak veti alá. 

Az ALDI azt is írta, hogy több üzletében is érzékszervi kóstolást tartott és a termékeket megfelelőnek találták.

Az áruházlánc saját hatáskörében független laboratóriumot bízott meg a kivonással érintett ESL tej teljes körű vizsgálatával, amely során érzékszervi (megjelenés, íz, illat, állomány) és mikrobiológiai paraméterek mellett (leggyakoribb humánpatogének) fizikai-kémiai vizsgálatoknak is alávetik a termékeket (például zsírtartalom, PH).

“A gyártó TOLNATEJ Zrt. 12 408 darabot szállított ebből a tételazonosítójú termékből az Aldi biatorbágyi központi raktárába, az Aldi-üzletekben pedig 2023. augusztus 5-ig közel 12 000 termék értékesítésre is került. A piliscsabai fogyasztói panasz beérkezése, illetve az ezzel kapcsolatos sajtóhírek megjelenése előtt eladott mintegy 12 000 darab tejre egyetlen vásárlói reklamáció sem érkezett az áruházlánc ügyfélszolgálatára”

– írták közleményükben.

A vásárlók az érintett, szeptember 1-jei minőségmegőrzési idejű 1,5 százalékos ESL tejeket bármelyik Aldi-üzletbe visszavihetik, az áruházlánc nyugta nélkül visszatéríti a termékek árát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb