Közélet

12 ezer liter tejet vont vissza az egyik Szegeden is működő üzletlánc, miután rosszul lettek tőle a vásárlók

Több vásárló is rosszul érezte magát az egyik Aldiban vásárolt saját márkás, 1,5 százalékos tejtől – olvasható a Blikk cikkében. Volt, aki arról számolt be, hogy kis mennyiség elfogyasztása után is maró érzés jelentkezett a nyelvnél, a nyelőcsőben, és volt, aki tartós hasfájást is tapasztalt.

A lapnak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt írta, az Aldi saját hatáskörében kivonta a forgalomból a problémás terméket. A hatóság szerint csak egy bizonyos gyártási sorozatnál vannak gondok, annál az 1 literes, saját márkás terméknél, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023. (LOT-száma: L239536).

12 EZER LITER KERÜLT FORGALOMBA

A tejet a Tolnatej állította elő, és a július 25-én szállított a problémás tételből több mint 12 ezer liter került forgalomba. Az Aldi részletes vizsgálatot indított az ügyben, de a Tolnatej is vizsgálja, hogy ez hogy fordulhatott elő. Az Aldi a problémás terméket visszaveszi, akár Szegeden is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb