Közélet

Idén szűkebbre szabná a téli igazgatási szünetet a kormány

Tavaly a kormány – még a korábbi törvény alapján – december 22-étől egészen január 6-áig kormányzati igazgatási szünetet rendelt el. Erre Rogán Antal minisztériuma emlékeztet a társadalmi vitára bocsátott rendelettervezet hatásvizsgálati lapján. Ahogy arra is, hogy közben új törvény született, a kabinet pedig a téli igazgatási szünetet idén jóval megkurtítaná az állami alkalmazottaknak, azt már csak december 27. napjától január 1-ig rendelné el.

A társadalomnak a vitára a kormány augusztus 15-ig adott határidőt. Vitára okot adhat, hogy úgy tűnik, az igazgatási szünet idén egyáltalán nem igazodik az iskolaihoz. Az érintett állami alkalmazott szülők gyermekeinek az ugyanis jóval tovább tart. A diákoknak a téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 20-án (szerdán) lesz, először pedig január 8-án (hétfőn) kell iskolába menniük.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb