Mindenmás

Balszerencsés éjszaka Ásotthalmon: a halálos baleset mellett egy épület is kigyulladt a településen

Halálos baleset történt az 55-ösön, 19-en sérültek meg a buszban, amely felborult Ásotthalom közelében – írtuk meg csütörtökön kora reggel, ám kiderült, hogy a tragédia előtt egy épületben tűz ütött ki a településen.

A történtekről Papp Renáta, a település polgármestere számolt be a közösségi oldalán. Mint írta: “belterületi tűz ütött ki éjjel 23 óra tájban. A füst illatára és ropogásra én is felfigyelve futva értesítettem az ásotthalmi önkéntes tűzoltókat, a központi segítség már úton volt. Az Ásotthalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vízsugara mentette meg az égő épületet. A szegedi és mórahalmi tűzoltó egységek irányításával a lángok eloltásra kerültek.”

AZONNAL ÁRAMTALANÍTOTTAK ÉS A GÁZPALACKOKAT IS ELVITTÉK

A polgármester azt is kiemelte, hogy az Ásotthalmi Mezőőrség is részt vett a körülmények biztosításában. “Nagyon fontos, volt, hogy a legkorábban érkező szomszédokkal együtt az oltás megkezdése mellett az azonnali áramtalanítás, a lakók kiterelése, az oltás és a szomszéd ház tetejének védő locsolása is elkezdődött, az épület mellett lévő gázpalackot azonnal elvitte az egyik segítő. Köszönet a magam és a tulajdonosok nevében mindenkinek, aki magas lélekjelenléttel segített az oltásban!” – tette hozzá.

Nem sokkal később, valamivel éjfél után egy halálos baleset is történt Ásotthalom közelében. Egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult, egy ember meghalt és többen megsérültek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb