Közélet

Már akkor kereket oldanak, amikor a rendőrség még ki sem indult a terepre – hajnali 4 óráig lövöldöztek a migránsok a szerb-magyar határ közelében, Szabadkánál

A gyakori rendőrségi akciók ellenére továbbra is mindennapos a lövöldözés a Szabadka környéki erdőkben, a szerb-magyar határ közelében – legalábbis a helyiek szerint. Mint mondják, egy-egy hatósági intézkedést megelőzően valaki értesíti az illegális migránstáborok csoportvezetőit, akik így az akció megkezdése előtt kereket oldanak fegyvereiket magukkal víve. A taxisok pedig folyamatosan hordják az utánpótlást az erdőbe – tudósított a helyszínről a Pannon RTV

Nem szűnik a feszültség a Szabadka környéki erdők alatt élő emberek körében. A portál szerint a legtöbben egy-egy eltévedt golyótól félnek. A migránsok egymás közti fegyveres leszámolása mindennapossá vált. Az egyik helyi lakos szerint gyakran figyelik a migránsok a rendőrök, és a helyi emberek mozgását. „Hiába viszik el őket Preševóba, a taxi már hozza vissza őket. Ennek így vége nem lesz” – véli a helyi lakos.

BEGYŰJTÖTTÉK ŐKET, DE ESTE MÁR ÚJRA OTT VOLTAK

Miután csütörtökön a hatóság emberei begyűjtötték a Tőzeg-tó környéki erdőben a migránsokat, azok egy része már a délutáni órákban és az este folyamán visszatért az erdőkbe. A hatóság emberei betömtek néhány kutat, amiket a migránsok fúrtak használtak ivásra, fürdésre, mosakodásra. Egyébként a helyi lakosok elmondása szerint már csütörtök este illetve az éjszakai órákban, nagyjából egyórás időközönként kisebb sorozatlövéseket lehetett hallani ismét. Csütörtök éjszaka 11 órakor kezdődött, és péntek hajnali 4 óráig tartott. 

„Mivel pontosan tudják, hogy a rendőri akciók mikor lesznek, informálva vannak. A vezetők megszöknek már akkor, mikor a rendőrség még ki sem indult a terepre. Biztosan vannak 90-en, 100-an, akik megszöknek, esténként visszatérnek az erdőbe és lövöldöznek” – mesélte egy másik helyi lakos. A fiatalember hozzátette, az ilyen információk továbbításában a taxisok is segítenek, de vannak helyi emberek, ahogy ő fogalmazott, civilek is, akik információkkal látják el az embercsempész csoportok vezetőit.  

Közel egy hete Palicson, lakott területen lövöldöztek a migránsok:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb