Kikapcs

Varázslatos éj lesz ma este Szegeden: startol az Ezeregy éjszaka ősbemutatója a Dóm téren (videóval)

Péntek este új magyar musical mutatkozik be a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán: érkezik az Ezeregy éjszaka ősbemutatója a Dóm téren. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicalje Juronics Tamás rendezésében, valódi sztárszereposztással, rengeteg táncossal, statisztával, tűzzsonglőrrel és lehengerlő látvánnyal idézi a Szabadtéri Játékokra a keleti mesék varázsát, tudatta a teátrum.

A DARABOT JURONICS TAMÁS RENDEZI

Mint írták, az Ezeregy éjszaka csapata már lázasan készülődik a ma esti bemutatóra. A világhírű keleti mesegyűjtemény történetein alapuló musical hosszas műhelymunka eredményeként született meg, így különös jelentőséggel bír, hogy az alkotók tapasztalt színházi szakemberre bízták elképzeléseik valóra váltását. Juronics Tamás zenés rendező, koreográfus felkérésével értő kezekbe került az Ezeregy éjszaka színpadra állításának feladata. 

CSAKNEM KÉTEZER ÉVES TÖRTÉNET ELEVENEDIK MEG A SZÍNPADON

A musical a világhírű, csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik. Kerettörténetében Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét, aki – hogy életét mentse – példázatos történetbe kezd. Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn.A drámai és tréfás pillanatokban gazdag szerelmi történet folyamán világzenei elemeket is alkalmazó, fülbemászó dallamok biztosítják a feledhetetlen színházi élményt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

ÖT HELYETT HAT ALKALOMMAL JÁTSSZÁK A DARABOT A DÓM TÉREN

Ráadásul öt helyett hat alkalommal láthatja majd a közönség az Ezeregy éjszakát a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az élénk érdeklődésre való tekintettel a korábban meghirdetett augusztus 11., 12., 18.,19.,20. esti előadások mellett a Fesztivál augusztus 13-án is műsorra tűzi Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicaljét a Dóm téren.

Fotók: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb