Mindenmás

Napi pakk: 30 fok, sok-sok napsütés és Egy Hét a Csillagok Alatt Szegeden

A változatosság kedvéért marad a kellemes, nyárias meleg Szegeden, vagyis igazi strandidőnk lesz ma! Ma ünnepli születésnapját egy kiváló énekesnő, egy remek színész, és ha a reggeli mellett továbbolvasol, azt is megtudod, mi köze egy makói gépészmérnöknek az első Ford T-modellhez. Kávét a kézbe, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS AZ ELSŐ FORD T-MODELL

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Klára, Dina, Hilda, Kiara, Klarissza, Letícia és Tícia nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 115 éve készült el az első Ford T-modell. Az autót a makói Galamb József gépészmérnök, a Ford Motor Company főmérnöke tervezte,
  • 78 éve alakult meg a Magyar Újságírók Szövetsége. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a legnagyobb múltú és létszámú médiaszervezet Magyarországon,
  • de ugyancsak ezen a napon, 42 évvel ezelőtt hozták forgalomba az első IBM személyi számítógépet is,
  • valamint 48 éve látta meg a napvilágot Casey Affleck Oscar-díjas amerikai színész (A régi város),
  • 54 éve pedig Tanita Tikaram énekesnő, dalszerző (Twist in My Sobriety).

DERÜLT, NAPOS, MELEG IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZOMBATON

Szombaton szinte országszerte derült reggelre ébredhetünk, napközben is csak az északi, északkeleti tájak fölött lehet néhány kósza felhő, de csapadék sehol sem várható. Egész nap igazi strandidőben lesz részünk Szegeden. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, délkeleten lehet átmenetileg egy-egy élénk lökés. Hajnalban 9-16, napközben már 25-30 fokot mérhetünk városunkban.

SZEMEKET AZ ÉGRE!

Augusztus 3-13 között Szegedre érkezik az Egy Hét a Csillagok Alatt országos csillagászati programsorozat, melyhez a Szegedi Csillagvizsgáló és több környékbeli település is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy minél többen élhessék át a csillagos égbolt megfigyelésének élményét, legyen szó akár csillagvizsgáló látogatásról, belvárosi járdacsillagászatról vagy fényektől távoli hullócsillaglesről.

DJ DOMINIQUE SZEGEDEN

Legalább 10 emberöltőre való sikerélménnyel gazdagodhatott azon a kalandos úton a szegedi születésű Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique, amit eddigi zenei pályafutása során megtett. Magyarország egyik legismertebb és legkeresettebb lemezlovasa zenélt az angol királynő születésnapján, III. Károly koronázásán és nem olyan régen az Európa Liga döntőt megnyerő Sevilla győzelmi buliján is. A fizikus végzettségű szegedi szombat este visszatér a Napfény Városába, szombat este 10-kor a Tisza Riveren pörgeti a lemezeket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb