Kikapcs

Geszti Péter Szegedre költözött pár hétre: együtt megnéztük vele a Hetedhét Hungarikon kiállítást a Fekete Házban, majd ittunk egy MANGO sört is a Malátában…szigorúan csak egy pohárkával (videó)

Egy város igazán akkor válik különlegessé, amikor a helyi kultúra és a gasztronómia egyedülálló módon fonódik össze. Szeged mindig is ilyen különleges hely volt, és most még egy csillagot vehetett fel a palettájára: Geszti Péterrel, az egyik legismertebb magyar művésszel tölthettük el egy napot.

Amikor Geszti Péter a városba érkezett, mindenképpen meg akarta nézni a Hetedhét Hungarikon kiállítást a Fekete Házban. Együtt sétáltunk végig a tárlaton, ahol Geszti nem csak a művészeti alkotásokról osztott meg velünk gondolatokat, hanem arról is, mennyire lenyűgözte őt Szeged nyugodt, mediterrán hangulata.

Azért is érkezett Szegedre, mert nem mindennapi projekt részeként keltették életre az “Ezeregy éjszaka” worldmusicalt, amelyet Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István alkotott. Augusztus 11-én, ma debütál a mű a Szegedi Szabadtéri Játékokon: a slágervárományos zenék, az izgalmas látványvilág és a neves sztárfellépők garantálják, hogy ez a musical igazi szórakoztató kuriózum lesz.

A kultúra iránti szenvedély után jött a gasztronómia: azon a napon Szeged talán legkedveltebb rejtett gyöngyszemébe, a Maláta Mediterrán Grill és sörkertbe ültünk le. Geszti a Mangó Hero kézműves sört választotta – a frissítő ital mellett pedig arról mesélt, hogy milyen érzés a Duna-parti város nyüzsgésétől egy csendesebb, mediterrán hangulatú helyre költözni, ha csak rövid időre is.

Megtudni, hogy mit gondol egy ilyen kaliberű művész a városunkról, igazán különleges élmény volt. Nézd meg a videónkat, ahol Geszti Péter mesél Szegedről, a Hetedhét Hungarikon kiállításról. Ne hagyd ki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb