Sport

Nagyon büszkék vagyunk: a SZVSE növendékei képviselték Szegedet az U20-as atlétikai Európa-Bajnokságon

A SZVSE versenyzői képviselték Szegedet a Jeruzsálemben megrendezett U20-as atlétikai Európa-Bajnokságon. Kovács Árpád 400 méteres síkfutásban, míg Dobó Zsombor diszkoszvetésben indult, mindketten szép eredménnyel zártak – közölte a SZVSE Atlétikai Szakosztály.

Két szegedi atléta is részt vett a Jeruzsálemben zajló U20-as atlétikai Európa-Bajnokságon. A verseny még csütörtökön ért véget, a SZVSE két tehetséges versenyzője pedig nagyszerűen szerepelt, egyikük ráadásul a nála idősebbek között bizonyíthatott:

  • Kovács Árpád 400 méteres síkfutásban indult, egy remek előfutam után pedig sikerült bekerülnie a 8-as döntőbe, ahol egy újabb kiváló futással végül a 7. helyen ért célba
  • Dobó Zsombor pedig diszkoszvetésben indult és valójában csak U18-as korú, de sikerült az eggyel idősebb korosztály nemzetközi versenyére kijutnia, így nála mindenki egy vagy két évvel idősebb volt. A fiatal versenyző így is mindössze 40 centivel marad le a 12-es döntőről és végzett a 14. helyen. Két év múlva már a saját korabeli fiatalokkal méri össze tudását, ezért a mostani eredmény igazán biztató a jövőre nézve.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb