Közélet

Nincs megállás: a hét közepétől emelkedik az üzemanyagok ára, Szegeden is drágábban tankolhatunk

Szerdától ismét drágul az üzemanyag, a gázolaj és a benzin is bruttó 7 forinttal kerül majd többe, mint korábban. Ennek köszönhetően a 95-ös benzin literéért 636 forintot, a gázolajért pedig 645 forintot kell majd fizetni a hét közepétől – közölte a holtankoljak.net.

Nincs megállás, továbbra is emelkednek az üzemanyagárak, annak ellenére is, hogy hosszú idő után múlt hét pénteken bruttó három forinttal csökkent a benzin ára. Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kerül majd többe, melynek hatására a benzinkutak árai is emelkednek. Szerdától az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a szegedi kutakon:

  • 95-ös benzin: 636 forint literenként,
  • gázolaj: 645 forint literenként.

A DRÁGULÁS HÁTTERÉBEN A FORINTÁRFOLYAM ÉS A KŐOLAJ VILÁGPIACI ÁRA ÁLLHAT

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg. ,,Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható – tette hozzá a portál megkeresésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb