Közélet

Orbán Viktor: A multikat rá kellett venni, hogy hagyják abba az indokolatlan áremelést, ami sok, az sok

Orbán Viktor miniszterelnök újra élőben jelentkezett a Kossuth rádió reggeli műsorában. A beszélgetésben az inflációról, az orosz–ukrán háborúról, valamint a munkahelyek védelméről is szó volt.

A miniszterelnök a beszélgetés elején reagált Nagy Márton miniszterelnök 14 pontos inflációellenes csomagjára. Mint mondta egy olyan helyzetben, amiben az európai gazdaság van egymásra épülő lépéseket kell tenni. Orbán Viktor szerint a baj gyökerét most nem tudjuk orvosolni, mert amíg nincs béke, addig marad a háborús gazdaság és maradnak a szankciók.

A HÁBORÚ INTENZITÁSA NŐ, ÉS EGYRE BRUTÁLISABB

A miniszterelnök hozzátette, ha a háború véget érne, akkor pillanatok alatt megváltozna az a közeg, amiben működik az európai gazdaság. Azonban a háború intenzitása nő, és egyre brutálisabb – mondta a miniszterelnök, aki szerint a megoldás kulcsa a nagy cégek kezében van. Hozzátette: meg kell védeni a munkahelyeket, ezzel nem állunk rosszul. 

ÜSTÖKÖN RAGADTUK AZ INFLÁCIÓT

Üstökön ragadtuk az inflációt, egy radikálisabb megoldást választottunk. Az árspekuláns multikat rá kellett venni, hogy hagyják abba az indokolatlan áremelést. Ami sok, az sok – tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint már augusztusban nagy szép eredményekről számolhat be, biztos abban, hogy egy számjegyű lesz az infláció. A kormányfő beszélt arról is, hogy 70-80 ezer betöltetlen munkahely van jelenleg Magyarországon – összegezte az Index

KATARBÓL, ÜZBEGISZTÁNBÓL, AZERBAJDZSÁNBÓL IS JÖNNEK MAJD POLITIKAI ÉS ÜZLETI SZEREPLŐK

Ki tudja használni a kormány a diplomáciában azt a figyelmet, ami az atlétikai vb miatt ideirányul? – kérdezték tőle, mire Orbán azt mondta, ilyenkor egy adott ország gyakran diplomáciai találkozók sorát is jelenti majd.

“Jön a katari emír, ami bejelentéseket hoz majd, eljön a szerb elnök, a török elnök, Azerbajdzsán, Üzbegisztán, kirgizek is jönnek majd, és sok üzleti szereplő, például Kínából. „Nekem több mint egy tucat hivatalos találkozóm lesz majd az atlétikai vb apropóján” – beszélt a várható találkozókról Orbán.

AUGUSZTUS 20

Augusztus 20-ról is beszéltek, azt mondta, a születésnap arra is alkalmas, hogy fejet hajtsunk Szent István előtt. „Ha magyar vagy, neked van egy küldetésed, hogy ez a nyelvi sziget, ez a magyar kultúra ne tűnjön el a föld színéről. Ha magyarnak születtünk, az nem egy szerencse vagy balszerencse, nem egy lutri, úgy jöttél a világra, hogy van egy küldetésed” – mondta, azzal, hogy ezt lenne jó, ha megéreznék a magyarok augusztus 20-án.

HARCOSOK KELLENEK

A békéhez is kell erő – lelki, katonai is. A hadiipar leépült korábban, márpedig a magyar hadsereg lényege a harcos, és „nem az egyenruhás munkavállaló”, legyen kész a küzdelemre, és szerinte errefelé viszi az irányt a honvédelmi vezetés is. A hadsereg azonban ennyin nem áll meg. Annyi pénzünk, hogy mindig megvegyük a legmodernebb haditechnikát, sosem lesz, „nekünk saját hadiipar kell”, mondta Orbán, aki az interjú után a Rheinmentall hadiipari cég megnyitójára megy Zalaegerszegre. „Most is egy olyan gyárat építettünk, ahol 49 százalék magyar tulajdonban van”, tette hozzá, és azt is, hogy a következő hetekben-hónapokban fognak még átadni hadiiparhoz köthető gyárakat – írja a Telex.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb