Kikapcs

Spanyolországba is elviszi egyik legsikeresebb produkcióját a Szegedi Kortárs Balett: Murciában, majd Mallorcán lépnek fel Juronics Tamásék

Spanyolországi vendégjátékkal nyitja idei évadát a Szegedi Kortárs Balett, előbb Murciában, majd Mallorcán lépnek fel. Mindkét alkalommal Carl Orrf remekművét, Juronics Tamás népszerű koreográfiáját, a Carmina Buranát adják elő – közölte a társulat.

EZ AZ EGYIK LEGSIKERESEBB DARABJA A TÁRSULATNAK

A közlemény szerint az együttes először a San Javier-i Auditorio Municipal Parque Almansában lép fel kedden, majd Mallorcára utazik tovább, ahol az Auditorium Palma de Mallorca színpadán táncolnak. Mindkét alkalommal Carl Orrf remekművét, Juronics Tamás népszerű koreográfiáját, a Carmina Buranát adják elő.  A darab szemléletesen ragadja meg egy képzeletbeli barbár közösség félelmeit és örömeit, miközben a saját túléléséért folytat küzdelmet. Juronics Tamás rendezése a Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb produkciója. A 2001-es bemutatója óta a darab folyamatosan szerepel a társulat repertoárján.

ŐSSZEL JÖN FINNORSZÁG ÉS BELGIUM

A Szegedi Kortárs Balett alakulása óta kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, mintegy harminc országban eddig 150 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak. Ősszel és télen is folytatják külföldi vendégszerepléseiket: októberben Finnországban, Helsinkiben lép fel a társulat, év végén pedig több belga várost érintő turnéra indulnak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb