BlogSzegedi Arcok

Legszegedibb Szegediek 2023: újra indul a nevezés! Mondd meg Te, hogy kire legyen büszke a Napfény Városa!

Szeged a földkerekség legszeretnivalóbb városa, benne rengeteg olyan emberrel, akikre nap mint nap őszintén felnézünk, felnézhetünk, de mégsem kapnak díjakat, nem emelik őket piedesztálra, nem parádéznak reflektorfényben. Éppen ezért egy évvel ezelőtt úgy éreztük, itt az ideje, hogy rendezzünk egy minden eddiginél nagyobb, őszintébb, a szokásos sallangoktól és politikától mentes közönségszavazást azok tiszteletére, akik nap mint nap keményen küzdenek a többi szegediért. A 2022-es Legszegedibb Szegediek minden rekordot megdöntött, tavaly ősszel több, mint 82.000 szegedi összesen 480.000 (!) szavazata döntötte el, kikre legyen igazán büszke a Napfény Városa. Örömhírrel érkeztünk az Államalapítás Ünnepére: 2023-ban is lesz Legszegedibb Szegediek, sőt, a nevezés ettől a pillanattól kezdve már el is indult!

Szóval, a lényeg…

a Boutique Optique és a Prágai Látszerészet bemutatják:

…itt a Legszegedibb Szegediek 2023!

TAVALY MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTTEK A SZEGED365 OLVASÓI

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkorát fog menni Szeged első olyan közönségszavazása,

  • amely a hétköznapok hőseit állítja a fókuszba,
  • politikától mentes,
  • és amelynek végkimenetele csakis a szegediek voksain múlik.

Az egy éve elindított 2022-es felvonás során a Szeged365 olvasóinak nevezései alapján dőlt el, kik kerülnek be a 7 kategóriába, majd két hónapon át csakis a leadott voksok döntötték el, hogy kik nyerték meg a sportolók, tanárok, vagy éppen művészek mezőnyét.

A mintegy 480.000 szavazat több, mint 82.000 egyedi felhasználótól érkezett be. Akárhogy is számolgatjuk, ez lett Szeged történetének legtöbb felhasználót megmozgató közönségszavazása, amiért elmondhatatlanul hálásak vagyunk Nektek!

A hét győztest tavaly decemberben, a Hungi Vigadóban köszöntöttük, az állás (amely végig nyilvános volt, sőt, a fairplay jegyében a mai napig elérhető IDE kattintva)

  • Legszegedibb Sportolók: Pádár Nikolett (7.400 voks)
  • Legszegedibb Gyógyítók: Dr. Letoha Annamária (87.900 voks)
  • Legszegedibb Zenészek: Czutor Zoltán (5.800 voks)
  • Legszegedibb Tanítók: Kyle Eckhart (1.000 voks)
  • Legszegedibb Nők: Joób Dóra (700 voks)
  • Legszegedibb Jótevők: Antoni Dusán (72.300 voks)
  • Legszegedibb Művészek: Borovics Tamás (5.800 voks)

Természetesen a grandiózus díjátadó óta sem engedtük el a Legszegedibb Szegediek kezét, amikor csak tudunk, írunk róluk, sőt, nemrégiben közösen fogadtuk velük örökbe az SZTE Füvészkert kincseit:

ELINDULT A 2023-AS NEVEZÉS, ÍRD MEG, HOGY KIT SZERETNÉL A JELÖLTEK KÖZÖTT LÁTNI

Látva azt, hogy mekkora szenvedéllyel ugrottatok fejest a Legszegedibb Szegediek első évadába, számunkra egyértelmű volt, hogy ezentúl minden évben meg kell tartanunk Szeged 100%-ban csakis a szegediek akaratára épülő közösségi projektjét. A hivatalos nevezés – stílszerűen az Államalapítás Ünnepére időzítve – ebben a percben (2023.08.20., 20:00) indult el, mától kezdve egészen október 1-ig várjuk azokat, akiket szeretnétek a Legszegedibb Szegediek közönségszavazás-fázisában látni.

A dolgod egyszerű:

  • írd meg az illető nevét,
  • egy elérhetőséget
  • és egy rövid leírást, amelyben megindoklod, hogy az illető miért érdemelné meg az elismerést.

Az elérhetőségre ahhoz lesz szükségünk, hogy fel tudjuk vele venni a kapcsolatot, ez egyébként lehet e-mail cím, telefonszám vagy akár egy Facebook-profil is, ahol üzenni tudunk neki.

A nevezéseket az [email protected] e-mail címre vagy Facebook üzenetben várjuk, a levél tárgya mindig legyen ez: “Legszegedibb Szegediek!”

Bármilyen kategóriában fogadjuk a nevezéseket, bárkit lehet nevezni, a szűrő mindössze két dolog:

  • szegedi legyen az illető (vagy olyan, aki Szegeden született),
  • és legyen példaértékű az életútja, tevékenysége.

Kizáró tényező, ha az illető politikus, ugyanis a Legszegedibb Szegediek egy 100%-ban politikamentes közönségszavazás.

A szavazásba – akárcsak tavaly – az a kategóriánként kilenc szegedi kerül be automatikusan, akik a legtöbb nevezést kapták. A közönségszavazás október elejétől november végéig tart majd, karácsony előtt pedig egy nagyszabású Szeged365-ös gálán tisztelgünk majd a legtöbb voksot kapó szegedi példaképek előtt.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartasz, 2023-ban is számítunk a nevezésedre, voksodra!

Köszönjük a támogatást a projekt főszponzorainak, a Boutique Optique és a Prágai Látszerészet csapatának és azoknak a remek szegedi vállalkozásoknak, akik az idén is hozzájárulnak ahhoz, hogy városunk büszkeségeit köszönthessük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb