Kikapcs

Egyetlen estére a Dóm lesz a belga Notre-Dame: Szegeden ad koncertet a legendás katedrális világhírű orgonaművésze

Egy újabb fenomenális csemegével várja a szegedieket a Filharmónia Magyarország, mint bejelentették, ezúttal egyenesen a Tournai-i Notre-Dame Katedrális Ducroquet and Merklin orgonájának kinevezett orgonistája, a belga Etienne Walhain érkezik a Napfény Városába. A nemzetközi hírű művész nem kevesebb, mint 8 díjat nyert el mialatt a mons-i, brüsszeli, luxembourge-i és lyon-i konzervatóriumok hallgatója volt, jövő szerdai műsorában pedig többek között Bach, Mozart és Liszt művei is felcsendülnek majd.

A belgiumi születésű Etienne Walhain a Tournai-i Notre-Dame Katedrális Ducroquet and Merklin orgonájának kinevezett orgonistája. Nem kevesebb, mint 8 díjat nyert el mialatt a mons-i, brüsszeli, luxembourge-i és lyon-i konzervatóriumok hallgatója volt – írta a rendkívüli művészről a Szeged Tourinform.

Walhain jelenleg koncertező előadóművészként tevékenykedik, melynek során Európa, Oroszország, az Egyesült Államok és Kanada koncerttermeiben is megfordult.

A műsor az alábbi művekből áll össze:

  • Bach: C-dúr versenymű, BWV 594
  • Brahms: O Gott du frommer Gott
  • Liszt: BACH fantázia és fuga – Jean Guillou szinkretikus változata
  • Brahms: Herzlich tut mich verlangen
  • Widor: 6. orgonaszimfónia, I. Allegro

Jegyár: 2.900,- Ft/fő

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (6720 Szeged, Klauzál tér 7.), a szegedi Tourinform irodában (6720 Szeged, Széchenyi tér 12.), a Ticket Express jegyirodákban, a www.jegymester.hu oldalon, a Filharmónia oldalán, valamint koncert előtt a a helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb