Közélet

Jó példa, pozitív értékrend: rangos elismeréseket vehetett át két szentesi rendőr

A Szentesi Rendőrkapitányság állományából Varga Zsolt r. alezredes, a Közlekedésrendészeti Alosztály vezetője Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért díjat, Zsombó Zoltán c. r. törzszászlós, körzeti megbízott pedig Magyar Bronz Érdemkeresztet elismerést vehetett át a napokban – tudtuk meg a rendőrségtől.

Varga Zsolt r. alezredes több mint 10 éve vezeti a Közlekedésrendészeti Alosztályt. Vezetőként munkatársait aktivitásra, tervszerűségre és következetességre ösztönzi. Stabil egységgel, az állandóság erejével építkezik, melynek fontos eleme a bizalom. A közlekedésbiztonság javítása érdekében a városban irányításával vezették be az ún. finn módszeres ittasság-ellenőrzést, a táblavadász akciót, valamint a civil járműből végzett kamerás közlekedésbiztonsági ellenőrzést.

JÓ PÉLDA, POZITÍV ÉRTÉKREND

Zsombó Zoltán c. r. törzszászlós már több mint 23 éve szolgál Szegváron körzeti megbízottként. Nagy szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező rendőr, aki hivatása iránt kiemelt érdeklődést mutat, a részére meghatározott feladatokat maradéktalanul, legjobb tudása szerint hajtja végre. Szegvár község körzeti megbízottjaként kiemelkedő kapcsolatot alakított ki a község vezetőivel és a lakossággal egyaránt, bizalommal fordulnak hozzá az állampolgárok. Intézkedései során udvarias, munkáját a törvényesség és szakszerűség jellemzi.

Folyamatos kapcsolatot tart fent a község polgárőreivel, akikkel rendszeresen végez közös szolgálatot. Munkája mellett feladatának tekinti, hogy a községben felnövő gyerekek részére már a kezdetektől jó példát, pozitív értékrendet közvetítsen, ismereteik bővítésével segítségükre legyen az áldozattá-, vagy elkövetővé válás elkerülésében. Ennek érdekében több mint 15 éven keresztül végzett D.A.D.A. oktatói tevékenységet a község iskolájában.

Fotók: Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb