Kikapcs

Elindult a Szegedi Nemzeti Színház 2023/24-es évada, megvan, mit láthat először a a közönség

A Szerelmes Shakespearemai olvasópróbájával elindult a Szegedi Nemzeti Színház 2023/24-es évada. A népszerű romantikus vígjátékot Horváth Illés rendezésében október 6-tól, a Nagyszínházban láthatja a szegedi közönség – tájékoztatta szerkesztőségünket kedden a színház társulata.

Mint kiemelték, tegnapelőtt ért véget a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, a kollégák egy része jelenleg is a bontási munkálatokban vesz részt, de ezzel párhuzamosan indul a 140 éves Szegedi Nemzeti Színházban az első próbafolyamat – kezdte az olvasópróbát Barnák László főigazgató. A munka itt tényleg nem áll meg, a csapat mégis teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy felhőtlen kikapcsolódás várja a nézőket.

SHAKESPEARE FOGLALJA KERETBE AZ ÉVADOT

Az új évad ráadásul nem pusztán a jubileumi évforduló miatt különleges, hanem azértis, mert Shakespeare foglalja keretbe: a Szerelmes Shakespeare-rel indul és a Vízkereszt, vagy amit akartok című klasszikussal zárul. Horváth Illés rendező 15 év után, nagy örömmel tért vissza Szegedre. Sokszereplős, nagyszabású produkció készül a vezetésével, számos alkotó közreműködésével, köztük vívás- és kaszkadőrszakértővel, tehát igazán látványos előadásra számíthat a közönség, amelyet a rendező jóslata szerint szeretni fognak.

SZÓL A MÁRÓL, A SZÍNHÁZRÓL ÉS A NEHÉZ HELYZETKRŐL

A darabot nem modernizálta, korhű látvánnyal elevenedik meg a Nagyszínház színpadán, csupán a zenében fedezhetnek majd fel „rafináltságokat” a nézők, illetve a mai hatás kedvéért a jelmezekbe friss színeket csempésztek a tervezők, hogy minél látványosabbak legyenek. “Ez egy szép, romantikus történet vígjátéki elemekkel tarkítva, szellemes helyzetkomikumokkal, de mellette szól a máról, a színházról és a színház időnként igen nehéz helyzetéről” – fogalmazott a rendező, aki szerint fontos, hogy egy előadásnak legyen olyan tartalma, közlendője, ami túlmutat a szórakoztatáson, nem rátelepedve a produkcióra.

Mutatjuk, mi lesz még az évad repertoárjában:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb