Közélet

Holnap bejelenti legújabb lépéseit a kormány

Csütörtök délelőtt újra sajtótájékoztatót tart a kormány a legfontosabb döntésekről. A nyár végére sok téma aktuálissá válhat, amelyekről a szerdai kormányülésen is szó eshetett – írja a Portfolio.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő augusztus 24-én, csütörtökön 10:30-tól  sajtótájékoztatót tart – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

INFLÁCIÓ, MUNKAHELYEK ÉS A TÖRÖK ELNÖK

Arról nem közöltek részleteket az eseményre szóló meghívóban, hogy pontosan milyen témákkal kapcsolatos bejelentésekről eshet szó, de a nyár végéhez közeledve több ügy is szóba kerülhet a kormányinfón. A legvalószínűbb, hogy pontosabb képet kaphatunk arról, hogy a kabinet miként kívánja elérni azt a három célt, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a múlt pénteki rádióinterjújában megfogalmazott:

  • A munkahely megvédése: a kormányfő szerint 70-80 ezer betöltetlen álláshely van, és ezt megérzi a gazdaság.
  • Az infláció letörése: úgy fogalmazott, a kormány radikálisabb álláspontra váltott, erőteljesebb eszközöket kezdett alkalmazni az “árspekuláns multik” indokolatlan áremelései miatt. A kormányfő várakozásai szerint “az igazán szép eredmény” augusztusban mutatkozik meg, az egy számjegyű év végi infláció augusztus végén “általános vélemény, tényekkel alátámasztott jogos remény lesz majd”.
  • A növekedés: a miniszterelnök hangsúlyozta, ha nincs növekedés, nem lehet béreket emelni.

Hogy ezekről szó eshet erősíti az is, hogy a kormányfő a Facebookon azt írta szerdai bejegyzésében, hogy “augusztusi kormányülés. Munka van bőven: az inflációt letörjük, de itt nem állunk meg! Beindítjuk a gazdasági növekedést és tovább fogjuk emelni a béreket!”

Az is valószínű, hogy alaposabb tájékoztatást ad Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, hogy mikről tárgyalt vasárnap és hétfőn a miniszterelnök, amikor fogadta Recep Tayyip Erdogan török elnök mellett a katari emírt, az azeri, a kirgiz és a türkmén államfőket. Eddig annyit tudni, hogy a többségükkel energetikai témákról is egyeztetett.

Ahogy eddig mindig, úgy most is élő szöveges tudósítással jövünk majd a Kormányinfóról a Szeged365.hu-n.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb