Kikapcs

Le a kalappal: Babettákkal hódították meg a Magas-Tátrát a Szeged környékiek

A Babetta Adria Túrás csapat 3 fővel és három jól felszerelt és felkészített Babettával hódította meg a Magas-Tátrát. Barta Zsolt Vásárhelyről, Farkas Gábor Szatymazról, valamint Bencsik Tamás Gyöngyösről indult útnak – tudtuk meg a Babettás csapattól.

Mint szerkesztőségünknek írták, az 5 napos fergeteges kirándulás rengeteg élményt hozott, sokszor nagy erőfeszítésekkel, hiszen több esetben is 18%-os emelkedőkön kellett feltolni a túlsúlyos kis masinákat. A nagy meleggel is küzdöttek néha, miközben 35-8 km/h-s sebességgel száguldottak.

A ZIVATAR ÉS A SZÉLVIHAR SEM TÁNTORÍTOTTA EL ŐKET

A beszámoló szerint Zakopáne (végcél) körül körülbelül 10 km-t kellett hegyek között zivatarban, szélviharban menni. “Csak csodálkoztunk, miközben szó szerint bőrig áztunk, hogy hogyan képes mindhárom motor egyáltalán működni” – mesélték a nem mindennapi túra viszontagságairól. A túra 1124 km hosszan tartott kíséret nélkül, csak magukra számíthattak. Mindenki saját otthonából indult és oda is tért vissza, azaz nem vitték fel pl. utánfutón Gyöngyösig a Babettákat. A túra során sátoroztak, főztek, mostak, karbantartottak, és rengeteget meséltek az érdeklődőknek, akik igencsak rácsodálkoztak a lehetetlennek tűnő teljesítményre.

“Ezek a beszélgetések erősítettek bennünket lelkileg a túra teljesítéséhez. A gyönyörű hegyek-völgyek között zümmögtünk sok útfelújítás között, amit legtöbbször jelzőlámpa is védett, illetve irányított. Egyikünk kerék közepe (kerékagy) megrepedt valamelyik ilyen szintkülönbséges padkás útjavításnál, amit egy szakboltban vásárolt erő bilincsel orvosoltunk ideiglenesen. De volt láncszakadás, persze a legnagyobb emelkedőn, és karburátor-tisztítás is beázás miatt. Szerencsére azonban nagyobb baj vagy meghibásodás nem történt, így bátran törekszünk újabb tervek szövögetésére” – írta a kis csapat a Szeged365-nek, de azt is kiemelték, hogy a Babetta Adria Túra már 13 ország útjain járt, és magyar vonatkozásban az összes megyében, sőt, a határvonal mentén körbe a legalacsonyabb, és legmagasabb pontok elérésével is bizonyította, hogy kellő karbantartás mellett a Babetta el tudja vinni gazdáját bárhova.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb