Sport

Megvolt a főpróba: Balatonfüreden zárta a felkészülést a Pick Szeged, pénteken már a bajnokságban játszanak

Véget ért a felkészülési időszak a Pick Szeged számára, miután szombaton lejátszották utolsó edzőmeccsüket Balatonfüreden: a kékek végül az utolsó másodpercben, Mario Sostaric révén mentették döntetlenre a találkozót, a végeredmény 27-27 lett – közölte a klub.

Szombaton lezárult a felkészülési időszak a Pick Szeged számára: utolsó edzőmeccsüket a Balatonfüred otthonában vívták és egy rendkívül izgalmas meccsen végül az utolsó másodpercben alakult ki a 27-27-es végeredmény. Borut Mackovsek góljával szerzett vezetést a Pick Szeged, majd gyorsan jött az első Mikler Roli-védés is, de később Szilágyi Benjámin is beköszönt. A 10. percben már 6-3-ra vezettek a kékek, Mikler Roli ekkor hetest védett, és jöttek az átlövés gólok is, így a 16. percben már 9-6-ra ellépett a Pick Szeged. A hajrára azonban elfogyott az előnyük, egyenlített a Füred. A félidőben is maradt a döntetlen, 14-14 állt az eredményjelzőn. 

SZINTE VÉGIG FEJ-FEJ MELLETT HALADT A KÉT CSAPAT A MÁSODIK FÉLIDŐBEN

A második félidő aztán Hornyák góljával indult, így először szerezte meg a vezetést a hazai csapat a mérkőzés során. A szegediek nem sokkal később azonban fordítottak, 19-17-nél már ismét a kékek vezettek. Hiába vezetett később négy góllal is a Pick, zsinórban három gólt is kaptak, így 22-21-nél ismét egy gólra zárkóztak a hazaiak. Innentől szinte végig egy gól volt a két csapat között. Borut Mackovsek egyenlített az utolsó percben, de a hazaiak kaptak egy hetest, amit bedobtak, de erre is volt válaszunk, Mario Sostaric az utolsó másodpercben egyenlített, így 27-27 lett az eredmény. A csapat szeptember 1-jén, pénteken 17 órakor a K&H férfi kézilabda liga nyitófordulójában a HE-DO B. Braun Gyöngyös együttesét fogadja a PICK Arénában. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb