Mindenmás

Igazi csapatmunka, le a kalappal: videón, ahogy a Közutasok segítenek a világra egy borjút a szomszédban

Múlt csütörtökön a Magyar Közút kisújszállási mérnökségének brigádja Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkákat, amikor az út szélén megláttak néhány tehenet és észrevették, hogy egyiküknél beindult az ellés – kezdte a nem semmi történetet hétfőn a Magyar Közút, majd kiderült, hogy bizony nem volt idő tétlenkedni, segíteni kellett a tehénnek az ellésben, hogy megmaradjon a kis borjú.

A szerkesztőségünknek küldött közleményükben kiemelték, hogy mivel az ott dolgozó Közutas brigád tagjai közül négyen is tartanak vagy tartottak szarvasmarhákat, rögtön látták, hogy a borjú láthatóan nem fog világra jönni saját erőből. “Nem késlekedtek, szóltak a gazdájának és közben profin elkezdték világra segíteni a kis jószágot. A sikeres ellés után a kis üszőt L3-nak nevezték el, ez ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a közutas belső nyilvántartási rendszerben. Anya és borja azóta is jól van” – tették hozzá, majd egy videót is közzétettek a születés pillanatairól:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb