Kikapcs

Megkaptuk a Bortér programját, mutatjuk milyen érdekességek lesznek

Idén szeptember 13-án újra Szeged lesz a bor fővárosa: érkezik a Bortér. Ebben az évben is üvegpoharakkal váltják le a műanyagokat, és készpénz nélküli fizetés lesz.

Az idei Bortér nem csak a borok, hanem a környezettudatosság jegyében is zajlik. Az üvegpohár marad, mint a fenntartható és kulturált borfogyasztás alapkelléke, és bár nem mindenkinek népszerű, de idén is kizárólag elektronikus fizetési lehetőségek lesznek elérhetők.

A művészeti élmények sem maradnak el. Két színpadon, az ÁRKÁD Szeged színpadon és a Prágai Ray-Ban színpadon, olyan nevek lépnek fel, mint a Gyantár Zenekar és a Docpiano Band. A zenei palettát tovább szélesíti a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál is, ahol többek között A KONCERT és a MÁSNAPOSOK című filmeket is megtekinthetjük.

Végül, de nem utolsó sorban, a rendezvény háttere is szolgál néhány érdekességgel. A Dóm tér történelmi és kulturális központként már évek óta ad otthont a Bortérnek. Idén, a fogadalmi templom délutáni miserendjéhez igazodva, a színpadi program 18.00-19.00 között szünetel, ezzel is tisztelegve a tér szellemisége előtt.

Az idei Bortér nem csak a szegedi bor- és zeneimádóknak, de a kultúra és a közösségi események rajongóinak is kínál valami különlegeset. A szüreti felvonulástól kezdve, a zenés esteken át, egészen a filmvetítésekig – mindez egy helyen, a Dóm téren és az Aradi vértanúk terén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb