Mindenmás

Napi pakk: 31 fok, záporok és hivatalos Nemzetközi Informatikai Diákolimpia megnyitó is vár ma Ránk Szegeden

Végre visszavesz a hőség Szegeden! Egy hidegfront söpri ki a kánikulát, de azért nem kell aggódni, fázni nem fogunk, marad a 30 fok körüli hőmérséklet városunkban. Már most szólunk, indulj időben, ha Algyő fele vennéd az irányt, mert a dilatáción dolgoznak a szakemberek, félpályás útlezárás van a helyszínen! Mutatjuk a legfontosabb napindító híreket, meghoztuk a napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS MICHAEL JACKSON

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Beatrix, Erna, Erneszta, Ernesztin, Ernesztina, János, Kamilla, Sebő, Szabina, Szabrina és Trixi nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma lenne 65 éves Michael Jackson amerikai popénekes, zeneszerző. A Thriller – minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma. Tizenhárom Grammy-díjat kapott.
  • 57 éve szintén ezen a napon született Tóth Ildikó, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész is,
  • valamint 84 éve Kontsek Jolán olimpiai bronzérmes diszkoszvető, súlylökő, gerelyhajító, edző.

VÉGE A KÁNIKULÁNAK

Kedden végre mérséklődik a hőmérséklet, egy hidegfront söpri ki a kánikulát Szegedről. Az előrejelzések szerint többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, zivatarok környezetében viharos. A csúcshőmérséklet 25 és 35 fok között alakulhat, de olyan meleg, mint hétfőn már nem lesz Szegeden sem.

JAVÍTÁSOK AZ ALGYŐI TISZA-HÍDON

Az Algyői Tisza-híd dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek 2023. augusztus 28-a, hétfőtől várhatóan három héten át. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben.

ZAJLIK AZ IOI 2023 SZEGEDEN

Hétfőn elstartolt a világ legrangosabb, egyben legnagyobb programozási diákversenye, az IOI2023 Szegeden. Az IOI legalább akkora durranás tudományos téren, mint egy világbajnokság a sportban, így aztán a rendezés joga is óriási presztízst jelent az adott országnak. Ma a gyakorláson és a versenyszabályok ismertetésén van a hangsúly, 15:30-tól pedig a hivatalos megnyitó ünnepséget tartják a TIK-ben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb