Mindenmás

Napi pakk: pokoli hőséggel, szegedi rendezésű Informatikai Diákolimpiával és félpályás útlezárással kezdődik a hét a Napfény városában

Pokoli hőséggel indul az újabb hét Szegeden, emiatt továbbra is érvényben van a harmadfokú hőségriasztás. A mai napot még mindenképpen ki kell bírnunk, viszont kedden egy hidegfront hozhat lehűlést. A mai nappal félpályás útlezárás lesz javítási munkálatok miatt az algyői Tisza-hídon, de változik a szegedi vonatok menetrendje is mától. Startol a hazai rendezésű, Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, a rangos eseményre mintegy 1000 fő érkezik Szegedre, a világ 90 országából: 360 versenyző, 180 csapatvezető és vendég. Ez pedig itt a hét első Szeged365 Napi pakkja, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ágoston nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 274 éve ezen a napon született Johann Wolfgang Goethe német költő, regény- és drámaíró
  • 81 éve ezen a napon született Szilágyi Tibor, Kossuth-díjas színész, rendező, a Halhatatlanok Társaságának tagja
  • 60 éve ezen a napon elindult a MALÉV első Európán kívüli járata, egy IL-18 típusú gép repült Athénba és Kairóba
  • 42 éve ezen a napon meghalt Guttmann Béla válogatott labdarúgó, nemzetközi szinten is kiemelkedő edző
  • ma ünnepli 41. születésnapját LeAnn Rimes, amerikai énekesnő, színésznő

MA IS MARAD A POKOLI HŐSÉG SZEGEDEN

A szombathoz és vasárnaphoz hasonlóan a hét első napján is borzasztóan meleg lesz Szegeden, egészen 38 fokig melegedhet a levegő a Napfény városában és továbbra is érvényben marad a harmadfokú hőségriasztás.

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de nyugatra már érdemi lehűlés érkezhet. Késő délután, este nyugaton már záporok, zivatarok alakulhatnak ki, köztük heves zivatarok is. A Dunántúlon az északias, a Dunától keletre a déli-délkeleti szelet kísérhetik élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések. Szegeden még biztosan marad a hőség a hét első napján, viszont kedden lehűlés érkezhet. A hőmérséklet napközben 28-38 fok között tetőzhet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

JAVÍTJÁK AZ ALGYŐI TISZA-HÍD SZERKEZETÉT, MÁTÓL FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS VAN ÉRVÉNYBEN A HELYSZÍNEN

Az Algyői Tisza-híd dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek 2023. augusztus 28-a, hétfőtől várhatóan három héten át. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben.

VÁLTOZIK A SZEGEDI VONATOK MENETRENDJE A MAI NAPTÓL

A beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság 11 vonalon módosítja a menetrendet hétfőtől. Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon. Bővebb infó az alábbi cikkünkben:

STARTOL A SZEGEDI RENDEZÉSŰ NEMZETKÖZI INFORMATIKAI DIÁKOLIMPIA: 90 ORSZÁG, 1000 RÉSZTVEVŐJE ÉRKEZIK A VÁROSBA

Magyarország rendezi meg a legnagyobb presztízsű informatikai diákversenyt, a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát. A 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között megrendezett rangos eseményre, mintegy 1000 fő érkezik Szegedre, a világ 90 országából: 360 versenyző, 180 csapatvezető és vendég. A versenyt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával és szakmai vezetésével a Neumann Technológiai Platform, a Szegedi Tudományegyetem és a TechEd Hungary Zrt. szervezi. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin, köztársasági elnök lesz. Minden, amit a rangos rendezvényről tudni érdemes, az alábbi cikkünkben található:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb