Szegedi Arcok

Fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kondacs Gergely zenész, dalszerző, a szegedi Drasztik Zenekar tagja

“Fájó szívvel tudatjuk veletek, hogy barátunk, zenész- és alkotótársunk, Kondacs Gergely fiatalon, tragikus hirtelenséggel itt hagyott bennünket. Megrendülten, fel sem ocsúdva búcsúzunk tőled” – közölte a szomorú hírt a közösségi oldalán a Drasztik Zenekar.

Mint kiemelték, Gergő tizenöt éve költözött Szarvasról, Szentes érintésével Szegedre, és ez idő alatt gazdag, tartalmas éltművet épített. A kultúra és a zene volt életének egyik központja, az alkotás az életeleme. Zenészként több mint 50 dal születésénél működött közre, öt album fűződik a nevéhez a Ballabox, a DrasztikAkusztik és a Drasztik zenekarokkal.

BRILIÁNS DALSZERZŐ, SZÖVEGÍRÓ VOLT

Briliáns dalszerző, szövegíró, énekes és bassszusgitáros volt. Munkája és a zene mellett írással is foglalkozott, a színház különös és fontos helyet foglalt el a szívében. Három drámát is jegyzett alkotóként, illetve társalkotóként.

“A kút, nem a kiút darabot éveken keresztül játszotta a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társulata. A szegedi underground kulturális élet aktív alakítója volt. Zenei klubot szervezett a Szeged Városi Rock Klubban, podcastot készített, és egyik fő szervezője volt Szeged (egyik) első, interaktív, digitális színházi elemeket ötvöző koncertjének. Mégis, Gergő, a legjobban a tehetséged, az elméd és a szíved fog hiányozni. Mindenki szeretett, mert te mindenkit szerettél. Kemény, de nyitott vitapartner voltál, hányszor megváltottuk a világot! Céltudatos voltál, de érzékeny is, nyitott és őszinte. Mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a barátaid és alkotótársaid lehettünk. Olyan kapcsolatot tudtál másokkal kialakítani, ami emberek között igazán ritka. Ezért nagyon fáj, hogy már nem vagy itt velünk. Köszönjük, hogy eddig elkísérhettünk az úton és hogy részei lehettünk az életednek” – zárta gondolatait a zenekar.

Kondacs Gergely mindössze 36 éves volt, és egy rendkívül értékes embert veszített el vele Szeged.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb