Sport

Kétlábon vagy Kétkeréken: már 1.7 millió forint adomány gyűlt össze a hétvégi sporteseményre

Eddig már több, mint 1.7 millió forint adomány gyűlt össze a szombat reggel rajtoló VI. Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyermekklinikáért című jótékonysági futó – és kerékpárosverseny keretein belül – tudtuk meg Jakab Gusztáv alapító-főszervezőtől, aki azt is elárulta, hogy a legnagyobb felajánlás eddig kereken 1 millió forint volt. Az esemény szombaton 9 órakor a Garden Stégtől indul, ekkortól lehet nevezni és maga a rajt 10 órakor lesz. Mint a rendezvény neve is mutatja gyalog vagy bringával is el lehet indulni.

  • A kerékpárosok pontosan 26 kilométert tekernek, a tiszaszigeti Mélypontot veszik célba, majd onnan vissza Szőregre. Őket útközben három frissítő pont fogja várni.
  • A futók 6 és 12 kilométeres távokon tehetik próbára magukat, míg a legkisebbek és idősebbek egy 4 kilométeres sétával csatlakozhatnak a jótékonysági eseményhez.

Mindezek mellett a gyerekekről sem feledkeznek meg, számos ingyenes programot biztosítanak a lurkóknak az eseményen. Jakab Gusztáv szervező elmondta, hogy a befolyt összeg 100%-át a szegedi Gyermekklinikának adományozzák, és annak nagyságától függ, milyen eszközt vásárolnak számukra, de biztosan olyan sebészeti eszközt, melyre éppen szüksége van a kórháznak.

“Bízom benne, hogy összejön a kórháznak egy olyan eszköz, amellyel nagyon sok gyereknek segíthetünk a gyorsabb gyógyulásban és abban, hogy minél szakszerűbb ellátásban részesüljön”

– árulta el a szervező, aki azt is hozzátette, hogy a nevezési díj 1500 forint lesz, a nagyobb adományok pedig 100 százalékban elszámolhatók.

Tavaly egyébként 1 817 704 forintot gyűjtöttek a szegedi Gyermekklinikának azok a lelkes futók és kerékpározók, akik kilátogattak a jótékonysági eseményre. A főszervezővel Fülöp Tímea kolléganőnk beszélgetett, az esemény összes részletét megtalálod az alábbi cikkünkben:

A futás-sétálás-bringázás szombaton 10-től indul, ha valaki nem tud ott lenni, de adománnyal segítene, az alábbi formában tudja megtenni:

Szervezet hivatalos neve:
Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület
Szervezet adószáma:
19279035-1-06
Bankszámlaszam:
11735005-26058632

A rajtról élőben jövünk a Szeged365.hu-n!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb