Közélet

Felmondott a makói vasalódeszkás tanár a státusztörvény miatt

Felmondott Vezsenyi László, vagy, ahogy az egész ország ismeri: a makói Vasalódeszkás Tanár a státusztörvény miatt. A József Attila Gimnázium tanára azzal került a köztudatba, hogy a koronavírus-járvány idején az online testnevelés óráját próbálta humorral megtölteni, ezért egy vasalódeszkára felfeküdve készített videót arról, hogyan kell úszni.

Emiatt a videó miatt rángatta meg az akkor még tankerületvezető Balázs József, aki letiltotta Vezsenyit a tanításról, és csuklóztatással felérő feladatokat adott neki. Aztán az EMMI túlkapásnak nevezte a letiltást, és „elfogadta a tankerületi igazgató lemondását”, aki azóta a vásárhelyi Németh László Gimnáziumban igazgatóhelyettes – emlékeztet a Hódpress.

LEHAJTOTT FEJŰ TANÁR

Vezsenyi László most, 32 év tanítás után, 56 évesen mondott fel a státusztörvény bevezetése és a pedagógustársadalom közönye után. A HVG-nek azt nyilatkozta: „Inkább lennék ausztriai mosogatófiú, mint idehaza lehajtott fejű tanár”. A státusztörvény miatt országszerte több neves vagy ismert tanár is felmondott, a PSZ közlése szerint július végére már több mint kétezer tanár hagyta el munkahelyét, az újra foglalkoztatott nyugdíjasok száma pedig 10 százalék felett van.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb