Szegedi Arcok

Le a kalappal a szegediek előtt: több mint 4 millió forint gyűlt össze a Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyermekklinikáért jótékonysági futáson (frissítve)

A szegediek ismét bebizonyították, hogy tiszta szívből, egy emberként állnak a jó ügyek mellé. Így volt ez ma is a VI. Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyermekklinikáért című jótékonysági futó – és kerékpárosversenyen, ahol több mint négymillió forintot gyűjtöttek össze a résztvevők a szegedi Gyermekklinika javára.

HATALMAS VOLT A RÉSZVÉTEL A VERSENYEN

Mint Jakab Guszti, a rendezvény főszervezője az eseményt követően elmondta nekünk, még el sem kezdődött a jótékonysági futás, már több, mint 2 millió forint gyűlt össze a jó cél érdekében. De elképesztő számban jelentek meg a versenyző szegediek is az újszegedi Partfürdőn ma reggel a rajtnál: körülbelül 480-an pattantak nyeregbe bringájukra és több mint 400 fő körül alakult azoknak a száma, akik felhúzták a futócipőjüket.

TÖBB MINT NÉGYMILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE

A végeredmény pedig magáért beszél: négymillió forint felett van a már beérkezett összeg. S, mint a főszervező elárulta, ehhez hétfőn még további utalások fognak érkezni. Jakab Guszti külön kiemelte, voltak olyan szegedi cégek, melyek kiemelkedő összegekkel álltak a jó ügy mellé: volt, amely egymillió forint adománnyal támogatta a kezdeményezést, más pedig félmillió forintos összeggel, de a verseny nevezői is kitettek magukért. Sokan közülük a nevezési díjnál jóval nagyobb, 5 -10 – 20 ezer forintos összegekkel neveztek be.

A BEFOLYT ÖSSZEG 100%-ÁT A SZEGEDI GYERMEKKLINIKÁNAK ADOMÁNYOZZÁK

A szervező azt is elmondta, a befolyt összeg 100%-át a szegedi Gyermekklinikának adományozzák, annak nagyságától függ, milyen eszközt vásárolnak számukra, de biztosan olyan sebészeti eszközt, melyre éppen szüksége van a kórháznak. Mint Jakab Guszti elmondta, a végleges összeg hétfőn fog kiderülni, s akkor ülnek le a klinikával egyeztetni arról, milyen eszközt vásárolnak belőle.

FRISSÍTVE: A PONTOS BEFOLYT ÖSSZEG: 4.260.300 FT

Mint Jakab Guszti főszervező közösségi oldalán megosztotta, a Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyermekklinikáért jótékonysági futáson pontosan 4.260.300 Ft -ot gyűjtöttek össze.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb