Kikapcs

Ők forradalmasíthatják az oktatást: elkezdődött az EdTech Summit Hungary – Magyar Oktatástechnikai Kiállítás és Konferencia

Javában zajlik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, azaz az IOI2023 Szegeden, ahol 90 ország 360 kivételes tehetségű diákja méri össze tudását. A hatalmas presztízsű verseny mellett azonban számos workshop és előadás is vár a résztvevőkre.

Az egyik ilyen az EdTech Summit Hungary – Magyar Oktatástechnikai Kiállítás és Konferencia, mely épp ma, szombaton vette kezdetét a Mathias Corvinus Collegium budapesti, Tas vezér utcai képzési központjában.

A 2023-as, sorban 35. verseny szervezésének jogát, mint már korábban beszámoltunk róla, Magyarország nyerte el, a rendezvény helyszíne pedig Szeged lesz, ahová augusztus végén 90 ország kivételes tehetségű diákjai érkeznek. Az idei világesemény Neumann János születésének 120. évfordulójához, a Neumann Emlékévhez kapcsolódva, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szakmai vezetésével és támogatásával, a Neumann Technológiai Platform, a TechEd Hungary Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében valósul meg.

Az IOI2023 kísérő konferenciájára az ország szinte minden részéből érkeztek pedagógusok és oktatási szakemberek, közel 150 résztvevő, hogy megismerkedjenek az oktatástechnika legújabb innovációival.

A rendezvény során 20 inspiráló előadó osztja meg tudását és tapasztalatait, hogy segítsen jobban megérteni és kiaknázni a technológia által az oktatásban kínált lehetőségeket. Mindemellett 15 kiállító mutatja be legújabb digitális oktatási eszközeit és szolgáltatásait, amelyek a jövőben akár forradalmasíthatják is az oktatást.

További cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb