SportVideo365

Lézershow, spinning közben? Sima ügy! Olyat durrant a Global Fitness, ami még sehol sincs Magyarországon

Szeptember közepén Szeged legújabb, egyben legnagyobb spinning és aerobic terme nyílik meg a Global Fitness edzőteremben. Pipicz Dávid, kollégánknak Lázár Edina személyi edző és rehabilitációs tréner, a vadonatúj terem háziasszonya árult el további kulisszatitkokat az újdonságról, sőt, egy forradalmian új fejlesztést is bemutatott, amelyben a Makkosházi körúti Global Fitness lesz az első Magyarországon.

Képzeld el a következőt! A haverok-barátnők kitalálják, hogy elindulnak és késő őszi kerékpártúrára. Ők már 5 km után úgy néznek ki, mint akik egy harcmezőről jöttek. Patakokban folyik róluk az izzadság és úgy lihegnek, mint akik éppen meghalni készülnek, de benned még simán ott van az erő egy további ötösre. Büszkén ki is húzod magad és teljes erőbedobással úgy otthagyod őket, mint egy rakéta a döcögő trabit. Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy a túra előtti két hónapot a Szeged legújabb spinning termében töltötted.

NAGY, MÉG NAGYOBB, LEG… GLOBAL FITNESS

Ha esetleg nem olvastad volna a korábbi cikkeinket a témában, íme a lényeg:

  • a nagyteremben egyszerre akár 100-an is aerobicozhatnak,
  • a másikban pedig egyszerre 50-en is tekerhetnek,
  • sőt egy gyerekmegőrzőjük is lesz, amit a terem vendégei ingyenesen használhatnak.

EGY EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ ÖTLETTEL A SPINNING IS JOBB

A spinningről a hétköznapi halandók általában annyit tudnak, hogy ez valamiféle “szobabiciklizés”, ami a 90’-es évek amerikájában meghódította a fölös energiáikat leadó háziasszonyokat.

Na, ez full téves!

Ugyanis ezt csak a filmek mondják, Hollywood meg hazudik. A valóság ennek a szöges ellentéte. A spinning jóval több, mint a fent említett műfaj: egyetlen óra alatt 700-800 kalóriát égethetsz el vele, ráadásul kiváló kardió-edzés.

A Global Fitnessben mindezt jól tudják, sőt még az olyan apróságokra is figyelnek, amik a spinning edzések apró bakijait is javítja.

“Középen lesz egy színpad, amit azért tartunk lényegesnek, mert sokszor probléma a termekben, hogy aki hátul van, vagy nagyon a szélén, az már nem látja az edzőt.”

– számolt be a fejlesztésekről Edina.

21. SZÁZADI SPINNING ÉLMÉNY A GLOBAL FITNESSBEN

A színpad az önmaga egyszerűségével zseniális ötlet, de mutatnak ők ennél sokkal komolyabb fejlesztést is, ami a tekerést izgalmassá is teszi.

“Egy különleges rendszerrel fogunk dolgozni. Az a neve a rendszernek, hogy Spivi. Kaliforniából hoztuk ezt a rendszert (ahonnan maga a spinning is származik. a szerk.), Magyarországon jelenleg nincs is ilyen rendszer” – magyarázta Edina.

A lényeg, hogy a vendég az alkalmazást letölti, be tud csatlakozni a terembe és a csoportos órákra, az oktató a kivetítőre meg azt vetít ki, amit szeretne. Ez lehet egy lüktető égbolt, lézershow vagy tengerpart, város, falu, ahol virtuálisan tekerhet a csoport.

Az 50 profi spinning kerékpár már bent is van, sőt, heteken belül már nyeregbe is pattanhatsz hogy úgy tekerj, ahogy Magyarországon eddig még senki!

Az újdonság hamarosan a Global Fitness közvetlen szomszédjában, a Makkosházi körút 1-ben nyit majd meg, addig is, vár a klasszikus Global Fitness, hétfőtől vasárnapig 5:30-23:00 között, díjmentes parkolóval, 800 négyzetméteren, 150 profi géppel.

Riporter: Pipicz Dávid

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb