Mindenmás

Remekül teljesítettek a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián, egy ezüst- és öt bronzérmet, valamint két dicséretet zsebeltek be Szegeden

Vasárnap délután zárult a világ legnagyobb programozási diákversenye, az IOI2023, avagy a 35. International Olympiad in Informatics (Nemzetközi Informatikai Diákolimpia), amelynek az idén Szeged adott otthont a héten. A magyar versenyzők példásan helyt álltak, hiszen egy ezüst- és öt bronzérmet, valamint két dicséretet zsebeltek be.

Egy ezüst- és öt bronzérmet és két dicséretet hoznak haza a magyar diákok a Szegeden zajlott Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról, a Neumann 120 évben. Magyarország, mint fogadó ország, az idei versenyre két csapatot is delegálhatott, mindannyiuk a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában készült fel az informatikai versenyek csúcsának számító IOI 2023-ra – közölte a Neumann Társaság – NJSZT.

A BÉKÁSMEGYERI GIMNÁZIUM DIÁKJA HOZTA A LEGJOBB MAGYAR EREDMÉNYT

A legjobb eredményt Tarján Bernát, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákja érte el, aki pontszámai alapján ezüstérmet szerzett. Bernát mellett:

  • Molnár István Ádám (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc),
  • Máté Lőrinc (Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest),
  • Fülöp Máté (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium),
  • Németh Márton Tamás (Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest)
  • és Németh Marcell (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely) egyaránt egy-egy bronzéremmel térhet haza az IOI 2023-ról.

Rajtuk kívül Vámosi Bendegúz (Péter Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen) és Czanik Pál (Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest) is helyt állt a megmérettetésen, hiszen az ő teljesítményüket is dicsérettel (honourable mention) illette a zsűri.

Gratulálunk a diákoknak, szüleiknek, felkészítőiknek, tanáraiknak!

Forrás: Neumann Társaság – NJSZT

Mindezek mellett Dr. Horváth Gyula, a Tehetséggondozási Szakosztály alelnöke kiemelkedő díjat kapott az IOI – Nemzetközi Informatikai Diákolimpia közösségétől. Világszínvonalú munkája, óriási munkabírása legendás, így méltán megérdemelte.

Az idei diákolimpia helyszíne a szegedi Pick Aréna volt, ahol a 360 versenyző két versenynapon mérhette össze tudását olyan feladatokban, mint a problémaelemzés, algoritmusok és adatszerkezetek tervezése, valamint a programozás és tesztelés. A versenyre 90 ország tehetséges fiataljai érkeztek, a legjobb eredményt Tingcsinag Hszü (Tingqiang Xu) érte el Kínából, a második a szintén kínai Szejüan Cseng (Siyuan Cheng) szerezte meg, a harmadik a lengyel Antoni Buraczewski lett.

A záróceremóniát itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb