Szegedi Arcok

A nap leghihetetlenebb története: meglett az egy hónapja Szeged környékén eltűnt yorki, Gizmó

Égen-földön keresték az augusztus elején eltűnt yorkit, vagyis Gizmót Szegeden és környékén. A gazdi autóbalesetet szenvedett Szeged és Ásotthalom között, akkor veszett nyoma a kutyusnak. Elképesztő, hogy a Szeged365 Family mire képes, hiszen az eltűnt kutyusról szóló Facebook posztunkat 6500-an osztották meg, és a szerencsére a keresés eredményre vezetett, hiszen kedden megtalálták!

Mint megírtuk, a gazdi nyaralni jött haza Szegedre a rokonokhoz, de augusztus elején egy őz az autója elé ugrott és elvesztette az irányítást a jármű felett. A kocsi ekkor megcsúszott és átesett az árkon, majd többször is megpördült. A karambol után a kiskutya annyira megijedt, hogy amint tudott azonnal kiugrott az autóból és elszaladt Szeged irányába. Gizmót azóta nem találták.

HIHETETLEN, HOGYAN TUDOTT ÉLETBEN MARADNI

Kedden viszont arra hívta fel figyelmünket Anett olvasónk, hogy megtalálták a közel egy hónapja eltűnt pici yorkit. A következő történetet mellékelte üzenetében:

“Mindeközben a Tanyán…. Augusztus 5-én a Bajai úton, nem messze a tanyánktól egy közúti balesetet követően keveredett a dzsungelbe ez a kis Yorki lányka, Gizmó. Egészen hihetetlen, hogyan tudott életben maradni rókák, sakálok, kóbor kutyák-macskák és migránsok között, sőt, amennyire pirinyóra aszott szegény, még a macskabagoly is komoly veszély lehetett volna számára. Hollandiából tartott hazafelé Szegedre, 17 órás út után szinte a “kapuban” történt a baleset, amikor is elmenekült a helyszínről. Rendőrök, vadászok, mezőőrök és civilek keresték hetek óta velünk karöltve. Néhány nappal ezelőtt betévedt a kertünkbe – valószínűleg dézsmálta az uborkát, paradicsomot illetve a komposztot – s mivel szereti a zöldséget, főleg az uborkát, máris érthetőbbé válik, hogyan tudott túlélni ez a csöpp városi kislány, aki állítólag annyira urbánus lélek, hogy “normál körülmények közt” a fűre sem mert soha rálépni, csakis betonon közlekedett mindig. Ma reggel élvefogó csapdákat helyeztünk ki a környéken és tervben volt vadkamerák kihelyezése is, hogy lokalizálni lehessen a helyzetét. Harminc perccel ezelőtt viszont begördült egy autó, az anyósülésen pihegve Gizmóval. Megtalálták, befogták. Tele bogánccsal, kullanccsal, csontsoványan, de nem különösebben megilletődve heverészett, jól sikerült a nyaralása. Most irány az állatorvos, aztán haza Hollandiába. Halleluja!” – írta Levente, a Szegedi Kutyások csoportba.

Fotó: Andika K Andrea, Szegedi Kutyások FB.

Köszönjük a sok-sok megosztást, nagyon örülünk, hogy épségben előkerült Gizmó!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb