Mindenmás

Napi pakk: verőfényes napsütés és Continental Futófesztivál vár ma ránk Szegeden

Energikusan indul a vasárnap Szegeden, ugyanis ma reggel startol a Continental Futófesztivál a Dugonics téren. Szerencsére az idő is kedvezni fog a futóknak, velünk marad ma is a nyárias meleg. Mutatjuk a legfontosabb napindító infókat, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Nikolett, Hunor, Zalán, Noémi, Erik és Miklós nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 125 éve Erzsébet (Sissi) osztrák császárné és magyar királyné a Genfi-tó partján merénylet áldozatául esett.
  • Ma van a magyar dal napja.
  • 79 éve született Pogány Judit, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színésznő.
  • 63 éve született Colin Firth, Oscar-díjas angol színész.

ZAVARTALAN NAPSÜTÉSBEN ÉS 32 FOKBAN TÖLTHETJÜK A MAI NAPOT

Vasárnap folytatódik a szeptemberi nyár, szinte az egész országban zavartalan napsütésre számíthatunk, így Szegeden is 32 fokkal zakatol tovább a vénasszonyok nyara.

MA INDUL A CONTINENTAL FUTÓFESZTIVÁL

Dupla jótékonysággal, az Atlétikai VB-n látott akrobatikus Flip Unit Show-val, Regán Lilivel, Katus Attilával és rengeteg közismert szegedi sportolóval érkezik vasárnap a Continental Futófesztivál. Reggel héttől már indul a regisztráció és a helyszíni nevezés, 8 órától pedig már kezdődnek is a programok.

MA IS GYÖNYÖRKÖDHETÜNK A HŐLÉGBALLONOKBAN SZEGED FELETT

Javában zajlik a Central European Cup – CE Cup 2023, azaz a Hőlégballon Közép-Európa Kupa, ami azt jelenti, hogy ismét ellepik Szegedet az óriási ballonok, amikben szeptember 14-ig gyönyörködhetünk a Napfény Városában. Már elindultak a versenyrepülések is, amik napkelte után és napnyugta előtt 2 órával lesznek, tervezetten 6–8 és 17–19 óra között, tehát most is érdemes kémlelni az eget. Az időjárás természetesen belenyúlhat a tervekbe, de az előrejelzések szerint az egész versenyhét repülhető lesz. A ballonok repülését ITT tudjátok élőben követni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb