Kikapcs

Telis-tele lesz óriási lufikkal Szeged, kezdődik a Hőlégballon Közép-Európa Kupa

Ma kezdődik a Central European Cup – CE Cup 2023, azaz a Hőlégballon Közép-Európa Kupa, ami azt jelenti, hogy ismét ellepik Szegedet az óriási ballonok, amikben szeptember 14-ig gyönyörködhetünk a Napfény Városában.

Az első versenyzők már megérkeztek Szegedre, és ami biztos, hogy – az időjárás függvényében – minden reggel és este ballon repüléseket terveznek, amely egyet jelent azzal, hogy Szeged égboltja telis-tele lesz színes óriáslufikkal. A nyitóceremónia ma este 7-kor lesz, pénteken pedig az első feladatokat is megkapják a versenyzők. Holnap reggel lesz az első versenyrepülés.

NAPKELTE UTÁN ÉS NAPNYUGTA ELŐTT ÉRDEMES KÉMLELNI AZ EGET

Mint megtudtuk, a repülések napkelte után és napnyugta előtt 2 órával lesznek, tervezetten 6–8 és 17–19 óra között, tehát ebben az időszakban lesz érdemes kémlelni az eget. Az időjárás természetesen belenyúlhat a tervekbe, de az előrejelzések szerint az egész versenyhét repülhető lesz. A ballonok repülését ITT tudjátok élőben követni.

Néhány versenyző már fel is szállt ma reggel Szegeden, szemfüles olvasóink pedig lencsevégre is kapták őket! Köszönjük a sok-sok képet!

Hamarosan további részletekkel is jövünk + az útvonalakról folyamatosan beszámolunk majd a Szeged365.hu-n!

Jövőre még nagyobb lufisereg jön majd Szegedre, hiszen mi szervezzük meg a XXV. FAI Hőlégballon-világbajnokságot! Részletek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb