Szegedi Arcok

Elindult a jelentkezés: számítógépeket adományoz kisgyermekes családoknak a szegedi Mátrix Alapítvány

Okos eszközöket, laptopot, asztali számítógépet kapnak gyermekek, teljesen ingyen, digitális felzárkózást segítő céllal, tájékoztatta szerkesztőségünket a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Mint írták, a Számítógép Álom programba folyamatosan várják a jelentkezőket.

Tájékoztatásuk szerint az Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 9-15 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. Az elmúlt néhány évben a gyermeksegítő munka által több száz támogatott kapta meg a tanulást – fejlődést segítő informatikai eszközét. Mint hangsúlyozták, a program sikeressége a céges és a magán támogatók, önkéntes segítők együttműködésének köszönhető.

AZ ONLINE TANULÁS MA MÁR ELENGEDHETETLEN

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A korábbi járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos. A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, mint az Alapítvány elárulta, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak.

A programról bővebb infókat ITT találsz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: matrixalapitvany.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb